Koreasta lähtöisin oleva kauneusniksi saa meikin säilymään hyvänä koko päivän – vaikka kävisit välissä kuntoilemassa.

Kun on kyse meikin pysymisestä hyvänä, ei ensimmäisenä tulisi mieleen ottaa vettä avuksi. Kylmä vesi yhdessä vauvantalkin kanssa voi kuitenkin olla meikkaavien naisten pelastus, jos toiveissa on meikin pysyminen hyvänä koko päivän – ainakin tämän erikoisen kauneusniksin mukaan.

TODAY:n mukaan Koreasta lähtöisin olevaa kauneusniksiä kutsutaan jamsuksi, joka tarkoittaa sukeltamista tai sukellusta. Nimi on kuvaava, sillä niksissä on tarkoitus laittaa kasvot isoon kulhoon kylmää vettä, minkä on tarkoitus auttaa meikkiä kestämään.

Näin niksi toteutetaan käytännössä:

1. Laita kasvoillesi meikkivoidetta sekä peitevoidetta ja niiden päälle paksu kerros vauvantalkkia.

2. Upota kasvosi isoon kulholliseen kylmää vettä noin 30 sekunniksi.

3. Nosta kasvosi pois vedestä, taputtele ne kuivaksi ja tee meikki loppuun haluamallasi tavalla.

TODAY:n toimittaja Emily Slawek kokeili jamsua ja julkaisi siitä videon, jolla hän näyttää niksin toteuttamisen käytännössä sekä kertoo kokemuksiaan niksin toimivuudesta. Slawek kävi päivän aikana lounaalla ja kuntoilemassa eikä meikki ollut kasvojen sotkeutumisesta tai hikoilusta moksiskaan ja pysyi hyvänä koko päivän.

”Kymmenen tunnin jälkeen meikkini ei haalistunut, sulanut tai edes tuhriintunut. Se oli mahtavaa. Meikki näytti yhtä hyvältä kuin aamulla sen tehtyäni”, Slawek kertoi.

”Meikin saaminen pois oli kuitenkin toinen juttu. Vei kolme meikinpoistoliinaa ja minun täytyi pestä kasvoni kahdesti ennen kuin sain kasvoni puhtaaksi”, hän paljasti.

Vaikka meikin poistaminen oli työläämpää, Slawek on kokeillut jamsua jo pari kertaa uudelleen.

”Tämä on täydellinen niksi ennen häitä tai tärkeää iltaa, kun et halua kantaa koko meikkipussiasi mukana pienessä laukussa”, hän vinkkasi.

Alta voit katsoa, miltä niksi näyttää käytännössä ja miten se kesti Slawekin kasvoilla:

JamsuWATCH: Are baby powder and cold water the secret to long-lasting makeup? We put this Korean beauty trick to the test! http://on.today.com/2iQVVzK

Julkaissut Today Show 8. tammikuuta 2017

Lähde: TODAY