Haaveiletko pitkistä hiuksista? Näin saat hiuksesi kasvamaan paremmin

Hiusten terveeseen kasvuun vaikuttaa jopa oma ruokavalio.

Oletko koettanut kasvattaa pitkiä hiuksia, mutta se ei tunnu onnistuvan? Syy tähän voi olla jopa omassa ruokavaliossa ja hormoneissa. Body&Soul listasi vinkkejä siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä hiuksilleen koettaessa kasvattaa niitä pidemmiksi.

Älä tee näin:

Älä ylikuumenna hiuksiasi

Suora kuumuus voi polttaa hiuksisesi, joten suoristimien, kuivainten ja kihartimien liikakäyttö voi aiheuttaa todellista vahinkoa ja estää tervettä kasvua. Kuivaimet ovat yksi isoimmista syypäistä, sillä niiden puhaltava lämpö on yhdessä kohtaa hiuksia pitkähkön ajan. Varmista, että et koske kuivaimella hiuksiisi pitämällä se kaukana harjasta. Koeta pyyhekuivata hiuksiasi aina, kun voit ja käytä aina kuumuudelta suojaavaa ainetta.

Kasvata, älä hidasta

Älä lakkaa leikkaamasta hiuksiasi. Monet naiset välttelevät hiusten siistimistä koettaessaan kasvattaa pituutta. Leikkaamatta jättäminen aiheuttaa kuitenkin vahinkoa hiuksille. Leikkaa kaksihaaraiset säännöllisesti, että hius ei jakaudu ylempää, jolloin pitkässä juoksussa menetät vain enemmän pituutta.

Tee näin:

Syö hiuksesi seksikkäiksi

Ruokavaliolla on avainasema, kun on kyse terveestä hiustenkasvusta. On olemassa tietty tuotteita, jotka pitäisi sisällyttää ruokavalioon:

Omega-3-rasvahapot ovat todella tärkeitä keholle. Niitä löytyy soluista, jotka reunustavat päänahkaa ja tarjoavat kosteuttavia öljyjä hiuksille ja päänahalle. Pidä silmällä rasvaisia kaloja, avokadoa, kurpitstansiemeniä ja saksanpähkinöitä.

C-vitamiini on toinen hyvä lähde terveelle hiuskasvulle, sillä se tuottaa kollageenia, joka reunustaa hiuksia ja suojelee niitä katkeamiselta. Sitrushedelmät ja punaiset paprikat ovat hyvä C-vitamiinin lähde.

Sinkki, jota on naudanlihassa, ostereissa ja kananmunissa, on hyväksi päänahan suojelulle ja sitä usein käytetään hiustenlähtöä vastaan sekä kuivaan, hilseilevään päänahkaan.

Kokeile luonnollista parannuskeinoa

Fusionin Health Hair Tonic on hyvä apuväline. Moderni yrttilääke on muodostettu kiinalaisista yrteistä edistämään tervettä hiustenkasvua, sisältäen hiusten vahvuus, paksuus ja kiilto.

Ohentuvat hiukset voivat kieliä biotiinin puutoksesta. Tilannetta voi korjata esimerkiksi pähkinöillä ja ruskella riisillä. Biotiini parantaa päänahkaa ja kynsien terveyttä.

Sahapalmu on myös hyvä lääke. Sitä käytetään usein rohdosvalmisteena miesten hiustenlähdön hoidossa ja se voi tehostaa hiustenkasvua paljon.

Lähde: Body&Soul


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.