Suomessa ainakin Finnkino esittää pohjoissaameksi dubatun Frozen 2:n jouluna kaikilla paikkakunnilla, joilla on Finnkinon elokuvateatteri.

Disney on julkaissut ensimmäisen pohjoissaameksi puhutun trailerin Frozen 2 -elokuvasta (Jiknon 2) sekä myös hieman pidemmän maistiaisen trailerilla nähtävästä kohtauksesta. Elokuva on jatko-osa todella suositulle Frozen – huurteinen seikkailu -animaatiolle.

Walt Disney Animation Studios on tehnyt elokuvaa yhteistyössä Saamelaiskäräjien ja Saamelaisneuvoston kanssa. Tämän lisäksi elokuvan tekoon on osallistunut erillinen saamelainen asiantuntijaryhmä, joka on auttanut elokuvantekijöitä navigoimaan saamelaisten kulttuurin, historian, oikeuksien ja yhteiskunnan osa-alueilla elokuvanteon aikana.

Frozen 2 -elokuvassa Arendellen kuningatar Elsa lähtee selvittämään, miksi hän sai syntyessään taikavoimat. Vastaus tähän kysymykseen vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen valtakuntaansa.

Yhdessä siskonsa Annan, tämän poikaystävän Kristoffin, lumiukko Olafin ja Sven-poron kanssa Elsa lähtee vaaralliselle, mutta merkittävälle matkalle pohjoiseen, lumottujen maiden halki ja kohti tuntematonta. Jos ennen Elsa pelkäsi, että hänen voimansa ovat liikaa maailmalle, täytyy hänen nyt toivoa, että ne riittävät.

Pohjoissaameksi puhutun version ääninäyttelijät ovat myös julkistettu. Annan roolissa on Elin Kristina Oskal, Elsana Marianne Pentha, Kristoffina Vegard Bjørsmo ja Olafina Ánndaris Rimpi.

Sisarusten äidin, kuningatar Idunan roolissa kuullaan Eva Jeanette Iversenia ja Annan sekä Elsan isää, kuningas Agnaria ääninäyttelee Áslat Holmberg. Yhtä uutta hahmoa, Jelenaa, sen sijaan ääninäyttelee muusikko Mari Boine, jota esimerkiksi Rumba-lehti on tituleerannut maailman tunnetuimmaksi saamelaisartistiksi.

Frozen 2:n ensi-iltaan on aikaa enää alle kuukausi: se tulee elokuvateattereihin joulupäivänä, 25. jouluukuta. Finnkino kertoo Twitterissä, että elokuvasta on tulossa jouluksi pohjoissaameksi puhuttuja näytöksiä kaikille paikkakunnille, joilla Finnkinon elokuvateattereita sijaitsee.

Finnkino

@Finnkino_FI
Hei! Jouluksi on tulossa elokuvanäytöksiä Pohjoissaameksi puhuttuna kaikille paikkakunnille missä Finnkino teatterit sijaitsevat. Oikein lämpimästi tervetuloa! -Sonya

Voit katsoa Frozen 2:n, eli Jiknon 2:n pohjoissaameksi puhutun trailerin artikkelin yltä sekä maistiaisen yhdestä trailerillakin nähtävästä kohtauksesta pohjoissaameksi puhuttuna alta. Muut Nainen.comissa julkaistut Frozen 2 -artikkelit, kuten aiemmin julkaistuja trailereita, löydät täältä.