Näiden neuvojen avulla onnistut saamaan asioihin vauhtia asioihin ja teet itsestäsi tehokkaan!

Meillä kaikilla on silloin tällöin – ellei jopa usein – tapana viivytellä. Lykkäämme tärkeiden asioiden hoitamista, koska se on meistä epämiellyttävää tai stressaavaa. Samalla asia muuttuu entistä ikävämmäksi, mitä pidempään sitä lykkäämme. Mutta kuinka katkaista viivyttelyn kierre? Lue neuvomme ja löydä keinot viivyttelyn lopettamiseksi!

 1. Ole järjestelmällinen
  On vaikeaa olla tehokas, jos paperisi ovat hujan hajan ja työpöytäsi on sekava kuin itsepalvelukirpputori. Hengitä syvään ja keskity ensin siihen, että laitat paperisi ja rutiinisi järjestykseen.

 2. Aseta realistisia tavoitteita
  Jos sinulla on iso projekti edessäsi, keskity pieniin askeliin. Jos otat paineita koko projektin suorittamisesta kerralla, aloittaminen on miltei mahdotonta ja stressaannut varmasti. Jaa projekti pieniin tehtäviin ja suunnittele, mistä tehtävästä aloitat. Keskity pieniin tehtäviin kerrallaan, ja ennen kuin huomaatkaan, projekti on valmis.

 3. Tee itsellesi aikataulu
  Älä aseta vain yhtä isoa deadlinea projektillesi, vaan tee aikataulu jokaiselle pienelle askelelle, josta juuri puhuimme. Näin pystyt hahmottamaan paremmin projektin etenemistä ja pysyt aikataulussa. Voit jopa pyrkiä suorittamaan tehtävät kaksi päivää ennen deadlinea, jolloin sinulle jää varoaikaa, jos jokin asia venyisikin syystä tai toisesta.

 4. Karsi häiriötekijät
  Pyri karsimaan kaikki häiriötä aiheuttavat tekivät. Käännä puhelin väärin päin tai vie se toiseen huoneeseen, sammuta televisio tai laita korvatulpat. Mieti etukäteen, mikä sinua häiritsee ja valmistaudu siihen etukäteen.

 5. Pidä tauko
  Työsi etenee paremmin, kun muistat pitää pieniä taukoja. Tee vaikkapa tunti töitä ja rentoudu sen jälkeen vartin verran. Tämä auttaa sinua myös keskittymään paremmin.

 6. Palkitse itsesi
  Palkitse itsesi hyvin tehdystä työstä. Katso jakso lempisarjaasi tai syö jokin suosikki herkkusi.

 7. Tee ikävin asia ensin
  Usein on fiksua tehdä vaikein asia pois alta ensin. Tämä tuntuu kenties vaikealta, mutta sen jälkeen loppuprojekti tuntuu paljon helpommalta!

Oliko neuvoista apua? Jaa ne myös ystävillesi, joilla on taipumusta viivytellä!

Lähde: Celebs Pulse