Etkö nuku tarpeeksi? Vietät todennäköisesti aikaasi Facebookissa

Jatkuvat huonot yöunet voivat saada sinut viettämään enemmän aikaa somessa.

Jos nukut huonosti, käytät todennäköisesti enemmän aikaasi Facebookin selailuun. Yahoo!:n mukaan tutkimus kertoo univajeen olevan kytköksissä runsaampaan ajankäyttöön internetissä, esimerkiksi Facebookia selaten.

Irvinen kaupungissa sijaitsevan Kalifornian yliopiston (University of California, Irvine, UCI) tutkijat halusivat selvittää, miten yöunin kesto voi vaikuttaa internetin käyttöön. Tutkimusta varten seurattiin 76 UCI:n opiskelijaa viikon ajan.

Tutkijat seurasivat osallistujien tietokoneita ja älypuhelimia nähdäkseen, miten usein osallistujat puhuivat puhelimessa, viestittivät tai käyttivät sovelluksia. Tämän lisäksi heidän käytöstään, aktiviteettejaan ja stressitasoja mitattiin.

Opiskelijat täyttivät joka aamu kyselyn yöuniinsa liittyen sekä kyselyn iltaisin päivän päätteeksi. Opiskelijoiden piti myös täyttää yleinen kysely ja osallistua haastatteluun.

Yahoo!:n mukaan tutkijat keräsivät vielä lisää tietoja kysyen osallistujilta viikon aikana heidän mielialastaan, sitoutumisesta työhönsä sekä kuinka vaikeaksi mielsivät tehtävän, jonka parissa parhaillaan työskentelivät.

Tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat suoran yhteyden kroonisen univajeen, kiukkuisen mielialan, alhaisemman tuotteliasuuden ja aktiivisemman Facebookin käytön välillä. Tutkijat ottivat huomioon eri tekijöitä, kuten osallistujien sukupuolen, iän ja opiskelutehtävien määrän.

Yahoo!:n mukaan tutkijat selvittivät myös, että riittämättömät yöunet saivat ihmisten keskittymisen häiriintymään helpommin ja heidän huomionsa vaihteli eri tietokoneen näyttöjen ja sovellusten välillä.

”Kun nukut vähemmät, olet alttiimpi häiriötekijöille”, päätutkija Gloria Mark kommentoi.

”Jos et pysty keskittymään, mitä silloin teet? Menet Facebookiin. Se on kevyt, se on helppo ja olet väsynyt”, tutkija jatkoi.

Lähde: Yahoo!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.