Pitkä ja terve elämä on varmasti kaikkien toive. Terveyden ylläpitäminen ja edistäminen lähtee jokapäiväisistä valinnoistamme. Kiinnittämällä huomiota ravintoosi estät ennenaikaista vanhenemista. Näiden ruoka-aineiden avulla se onnistuu.

1. Miso, tofu ja tempeh

Soija on yksi eniten mainostetuista anti-aging-ruoista. Sen on todettu vähentävän tulehdusta kehossamme ja edistävän terveellisten sukupuolihormonien määrää. Miso, tofu ja tempeh tehdään soijapavuista ja ne ovat myös terveellinen proteiininlähde.

2. Oliiviöljy

Useat tutkimustulokset ovat osoittaneet oliiviöljyn terveellisyyden ruokavaliossamme. Oliiviöljyllä on jopa sairauksia, kuten syöpää ja dementiaa ehkäiseviä vaikutuksia. Oliiviöljy on kuumuudelle herkkää, joten sitä kannattaa paistorasvan sijaan käyttää salaatinkastikkeena tai dippikastikkeissa.

3. Timjamiöljy

Vuonna 2010 tehty japanilaistutkimus osoitti timjamiöljyn sisältävän karvakrolia, joka auttaa estämään tulehdusta ja ikääntymistä.

4. Boswellia serata-yrttikasvi

Ayurvedisella Boswellia-sukuun kuuluvalla kasvilla on todettu olevan tulehdusta estäviä vaikutuksia. Kaksi isoa tutkimusta osoitti sen myös parantavan nivelien toimintaa sekä kipua ja jäykkyyttä polvien nivelrikossa.

5. Mehiläisen siitepöly ja propolis

Mehiläispesän kuningatar elää 40 kertaa pidempään kuin muut pesän asukit, vaikka se on niiden kanssa geneettisesti identtinen. Kuningatar syö ainoana pesässä niin kutsuttua emomaitoa. Emomaidon ainesosien on todettu aktivoivan pitkäikäisyyteen vaikuttavia geenejä.

Lähde: Mind Body Green