Jos perheessäsi ei ole pidetty tapailemistasi miehistä, on tutkijoilla tarjota siihen mahdollinen selitys.

Tutkimuksen mukaan äitisi ja siskosi toivovat sinun päätyvän yhteen miehen kanssa, joka on ymmärtäväinen, vastuullinen, avulias ja järkevä, kun taas omat mieltymykset ovat enemmän sorttia hauska, seksikäs ja huumorintajuinen. Tämä voi olla syy, miksi perheesi ei ole juuri pitänyt tapailemistasi miehistä.

Kyseessä on Juliet effect, joka on nimetty William Shakespearen Julian mukaan

Women’s Healthin mukaan tutkijat ovat nimenneet tämän Juliet effect -nimellä William Shakespearen Julian ja hänen äitinsä rouva Capuletin mukaan, kuka halusi Julian menevän naimisiin hyvästä perheestä olevan Parisin kanssa Romeon sijaan.

Äitien ajatuksena on, että vastuulliset ja järkevät miehet eivät ammenna tyhjiin perheen resursseja ja heistä siirtyisi hyviä, luotettavia geenejä lapsenlapsiin. Tutkijoiden mukaan myös siskot haluavat siskojensa päätyvän järkevän miehen rinnalle, koska siitä hyötyisi koko perhe – siskot mukaan luettuina.

Evolutionary Behavioral Sciences -journalissa julkaistua tutkimusta varten tutkijat pyysivät 279 siskoja omaavaa naista arvioimaan, kuinka tärkeitä 133 piirrettä olivat omaa pitkäaikaista kumppania varten kuin myös siskojaan ajatellen.

Women’s Healthin mukaan piirteet olivat suurelta osin samat, mutta naisilla oli taipumusta suosia siskoilleen luotettavampaa miestä, kun taas itse suosivat hauskaa, seksikästä miestä.

Tutkijoiden mukaan kaiken taustalla on itsekkyys: Itse haluamme asettua aloilleen komean miehen kanssa, kuka geneettisesti ajateltuna olisi hyvässä kunnossa ja voi siirtää viehättäviä geenejä tuleville lapsille. Mutta emme kuitenkaan halua ottaa riskiä, että tulevaisuudessa pitäisi käyttää rahojaan, aikaansa tai muita tärkeitä resursseja siskon tai tyttären lapsista huolehtimiseen, jos he ovat valinneet kuuman miehen vastuullisen sijaan.

Women’s Health kuitenkin muistuttaa, että onneksi löytyy myös komeita ja vastuullisia miehiä. Jos huomaat, ettei siskosi ja äitisi juuri lämpene tapailemallesi miehelle ilman mitään hyvää syytä, kannattanee siis koettaa tuoda esiin hänen järkevää puoltaan.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Women’s Health