C-vitamiini voi vaikuttaa positiivisesti hiuksiin, kynsiin ja ihoon.

Asiantuntijat ovat kerta toisensa jälkeen ylistäneet C-vitamiinia. Orgaanisen ihonhoitotuotemerkki ORGO Beautyn perustanut Rianna Loving kertoo, että C-vitamiini on vastuussa kollageenin luomisesta ja ylläpitämisestä, se vahvistaa verisuonia ja antaa iholle kimmoisuutta sekä voimaa.

C-vitamiini on kuitenkin vesiliukoista, joten keho ei säilö tai kerää sitä. Lovingin mukaan tämän takia C-vitamiinin päivittäiset annokset ovat tärkeitä.

C-vitamiinilla on monenlaisia hyviä vaikutuksia ja alla esitelläänkin neljä tapaa, miten C-vitamiinista on iloa kauneudenhoidon saralla.

Se edistää hiusten terveyttä

C-vitamiini on yksi tehokkaimmista ravintoaineista auttamaan hiuksia kasvamaan ja vahvistumaan, sanoo Loving. Anna hiuksillesi annos C-vitamiinia sekoituksella, johon tulee osittain keitetty bataatti, puolikas kupillinen karviaisia, kolme mansikkaa ja puolet pienestä punaisesta paprikasta. Sekoita aineksia, kunnes niistä tulee voidemainen, tasainen sekoitus ja laita sitä sitten päänahkaasi ja hiuksiisi. Anna sekoituksen vaikuttaa 15-25 minuuttia ja pese pois lämpimällä vedellä.

Se edistää kynsien kasvua

Lovingin mukaan C-vitamiini auttaa pitämään kynsiä ehyenä vahvistamalla ihoa, sidekudoksia, luita ja verisuonten seinämiä.

Se auttaa estämään kynsinauhojen rikkoutumista

Kynsiä vahvistavan ja niiden kasvua edistävän ominaisuuden vuoksi C-vitamiini voi myös estää kynsinauhoja rikkoutumasta. C-vitamiinin syöminen on paras reitti optimaaliseen kynsien terveyteen.

Se pitää ikääntymisen merkkejä loitolla

American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistiin vuonna 2007 tehty tutkimus, jonka mukaan C-vitamiinia enemmän kuluttaneet keski-ikäiset naiset vaikuttivat saavan vähemmän ryppyjä ja heidän ihonsa ei ollut niin kuiva. Asiantuntijat ovat ehdottaneet, että C-vitamiini voi viivästyttää ikääntymisen merkkejä vapaiden radikaalien vaurioiden takia. Jos haluat hemmotella ihoasi C-vitamiinia pursuavalla kasvonaamiolla, sekoita yksi kiivi ja puolikas kupillinen papaijaa ja laita sekoitusta ihollesi. 15-20 minuutin jälkeen pese aine pois kylmällä vedellä.

Lähde: Women’s Health