Booty call vai petitouhukaveri? – Naiset tunnistavat erilaiset seksisuhdetyypit miehiä paremmin

Naiset osaavat miehiä paremmin määritellä erilaiset satunnaisen seksin suhdetyypit.

Kanadalaisessa Journal of Human Sexuality -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan naiset osaavat tunnistaa erilaiset, satunnaiseen seksiin liittyvät suhdetyypit paremmin kuin miehet. Tutkimukseen osallistui yli 800 korkeakoulutettua alle 30-vuotiasta.

Nettikyselynä toteutetussa tutkimuksessa osallistujilta kyseltiin heidän henkilökohtaisista seksuaalisista kokemuksistaan sekä selvitettiin, osaavatko he valita oikeat selitykset neljälle eri termille: one night stand (yhden yön juttu), booty call (seksiin johtava puhelu/viesti), fuck buddy (petitouhukaveri) ja friends with benefits (kaverisuhde, johon kuuluu myös seksi).

Kanadalaisen National Post -lehden mukaan yli 81 prosenttia kaikista vastaajista osasi tunnistaa jokaisen termin oikein ja onnistumisprosentti oli korkeampi heillä, jotka ovat harrastaneet seksiä. Naiset kuitenkin pärjäsivät jokaisen termin tunnistamisessa miehiä paremmin.

Naiset valitsivat oikeat selitykset termeille 96-, 92-, 81- ja 86- prosenttisesti. Miehet osuivat oikein parhaiten yhden yön jutun tunnistamisessa, 92-prosenttisesti, mutta muissa kolmessa termissä prosentit olivat huonompia: 84, 71 ja 75.

Tutkimusta johtaneen Ottawan yliopiston seksitutkija Jocelyn Wentlandin mukaan satunnainen seksi on riskialtista naisille niin raskauden näkökulmasta, väkivallan näkökulmasta kuin maineen näkökulmasta, ja tämän takia naiset kiinnittävät tarkemmin huomiota siihen, millaisesta suhdetyypistä on kyse.

National Postin mukaan miehet sotkivat todennäköisemmin kaksi jälkimmäistä termiä keskenään, ja 19 prosenttia valitsikin petitouhukaverin kuvauksen, kun kysymyksessä haettiin friends with benefits -tilanteen kuvausta.

Jos mietit, osaatko itse tunnistaa tutkimuksessa käytetyt satunnaiseen seksiin liittyvät eri termit oikein, alla on tutkimuksen selitykset niille:

Yhden yön juttu: Seksiä kahden toisilleen tuntemattoman tai toisensa huonosti tuntevan välillä. Yleensä yhden yön juttu saa alkunsa humaltuneena baarissa tai juhlissa.

Booty call: Tähän usein liittyy myöhään illalla humalassa lähetetty viesti tai puhelu, joka johtaa seksiin. Henkilöt tuntevat toisensa.

Petitouhukaveri: Osapuolet tuntevat toisensa hyvin, mutta kyse on vain seksin harrastamisesta keskenään.

Friends with benefits: Tässä ei ole kyse pelkästään seksistä, vaan henkilöiden välinen ystävyys säilyy ja jatkuu siitä huolimatta, vaikka seksin harrastaminen loppuisi.

Lähde: National Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.