Miehet mieltävät tutkimuksen mukaan blondit myös kevytkenkäisemmäksi, kun taas brunetet ovat enemmän ”äitimatskua”.

Herrat pitävät vaaleaveriköistä -elokuvamusikaali julkaistiin 1950-luvulla ja sen nimi pitää paikkansa nykypäivänä. Tutkimuksen mukaan miehet nimittäin suosivat blondeja, kertoo Daily Mail.

Tutkimus paljasti, että miesten mielestä blondit naiset ovat merkittävästi nuoremman ja terveemmän näköisiä kuin brunetit. Tämän lisäksi miesten mielestä vaaleaveriköt ovat kevytkenkäisempiä ja tutkijat epäilevät sen tarkoittavan sitä, että miehet todennäköisemmin valitsevat blondeja treffiseuraksi.

Daily Mailin mukaan vaikka tämä suhtautuminen antaa blondeille etulyöntiaseman deittailun saralla, on bruneteilla sen sijaan hienoinen etu pitkäkestoisten suhteiden kohdalla; tutkimuksesta ilmeni, että miehistä brunetet ovat enemmän ”äitimatskua” ja he todennäköisemmin valitsevat brunetin lapsensa äidiksi.

Yhdysvaltojen Minnesotassa sijaitsevan Augsburgin yliopiston tutkimuksessa 110 miehelle näytettiin tietokoneella luotuja valokuvia naisista, joilla on joko vaaleat, ruskeat tai mustat hiukset.

Tutkijat selvittivät, että miehet arvioivat vaaleammat hiukset omaavat naiset viehättävämmäksi ja paremman parisuhdepotentiaalin omaavaksi kuin mustahiuksiset naiset. Daily Mailin mukaan tässsä suhteessa blondien ja brunettien välillä oli vain pieni ero, mutta kun miehet näkivät kuvia naisista hartioista ylöspäin, mielsivät he blondit merkittävästi nuoremman ja terveemmän näköiseksi kuin brunetit.

”Miesosallistujat pystyivät tekemään päätelmiä (jonkin verran monimutkaisia ja selvästi merkityksellisiä) lyhyen kuvien tutkimisen jälkeen … voi johtua monista syistä, mukaan luettuna kytkös vaaleiden hiusten ja kevytkenkäiseksi mieltämisen välillä, että miehet hieman todennäköisemmin suosivat blondeja naisia treffikumppaneina ja brunetteja parisuhdekumppaneina”, tutkimuksessa todettiin.

Daily Mailin mukaan miesten mieltymys vaaleaverikköihin voi johtua evoluutiollisista syistä. Luolamiesaikaan hiustenväri nähtiin hyvänä tapana valita mahdollinen kumppani ja koska hiukset tummuvat iän myötä, luonnostaan vaaleahiuksiset ovat nuorempia ja näin heidät on mielletty hedelmällisemmäksi.

Tutkimusta tehneet psykologit kuitenkin pohtivat, että miesten mieltymykset naisen haluttavuutta arvioitaessa ovat voineet muuttua vuosikymmenien aikana, milloin blondit ovat olleet laajalti yliedustettuina mediassa.

Voit tutustua tarkemmin Journal of Social Psychologyssa julkaistuun tutkimukseen täällä.

Mitä mieltä olet tutkimuksen tuloksista? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Daily Mail