Asiantuntijat: Erillään nukkuminen voi parantaa parisuhdetta

Seksiasiantuntijan mukaan omat makuuhuoneet ei tarkoita sitä, että parisuhteessa olisi ongelmia.

Jos haluat parisuhteestasi terveemmän ja intiimimmän, voi yksi tapa olla nukkua eri sängyissä kumppanin kanssa. Seksiasiantuntija, kirjailija Rachel Kramer Busselin parisuhde saman katon alla asuvan poikaystävän kanssa parani huomattavasti, kun he siirtyivät nukkumaan omissa sängyisä.

”Meille selvisi jo varhaisessa vaiheessa, ettemme sovi nukkumaan toistemme viereen. Kumpikaan meistä ei nukkunut hyvin, olimme kärttyisiä ja ilkeämpiä toisiamme kohtaan sen takia”, Kramer Bussel sanoi.

Kramer Busselille erillään nukkumisen hyvät puolet avautuivat toukokuussa hotellissa, kun hän yhden huonosti nukutun yön jälkeen siirtyi seuraavaksi yöksi kylpyammeeseen ja nukahti tyytyväisenä. Kun tuli aika etsiä yhteistä kotia, kaksi makuuhuonetta oli ehdoton vaatimus asunnolle.

”Kun tajusimme, ettei yhdessä nukkuminen onnistunut ja voisimme helposti saada kaksi makuuhuonetta, teimme niin. Kaikki muu suhteessamme ja päivittäinen elämämme pohjautuvat hyvin nukuttuihin öihin”, Kramer Bussel kertoi.

Olisi helppoa kuvitella, että erillään nukkuminen vaikuttaisi negatiivisesti suhteeseen, mutta Kramer Busselin mukaan vaikutus oli päinvastainen – suhteesta tuli intiimimpi.

”En koskaan tunne olevani erillään poikaystävästäni”, hän sanoi ja lisäsi parin toivottavan aina toisilleen hyvät yöt ja huomenet ja jatkuvasti kertovansa toisilleen tunteistaan.

”Kun olemme sängyssä, se on meidän aikaamme olla yhdessä eikä vain yleistä aikaa mennä sänkyyn, jonka vain jaamme… Olemme samassa sängyssä, koska haluamme olla siellä”, Kramer Bussel sanoi.

Seksiasiantuntija ei ole ainoa, joka suosii erillään nukkumista. Good Housekeepingin mukaan useat tutkimukset ovat paljastaneet, että 11-40 prosenttia pareista nukkuu eri sängyissä ja aiemmat tutkimukset ovat tuoneet ilmi, että samassa sängyssä nukkuminen voi olla hyvinvointia ajatellen haitallista ja alentaa unesi laatua.

Sleeping Apart, Not Falling Apart -kirjan julkaissut Jennifer Adamskin kertoo erillään nukkumisen toimineen hänen ja hänen miehensä kohdalla. Pari on nukkunut erillään jo 11 vuotta eikä loppua näy.

”Onko se todella ainoa asia, mikä mahdollistaa seksin harrastamisen”, Adams totesi.

”Joskus mieheni viestittää minulle ja kutsuu minut sänkyyn… Erillään nukkuminen ei estä harrastamasta seksiä. Niin ei vain käy”, hän jatkoi.

Adamsin mukaan eri sängyissä nukkuminen on parantanut parin kommunikointia ja johtanut parempiin yöuniin.

”Me olemme vain jatkaneet puhumista”, Adams kertoi ja lisäsi parin todistaneen epäilevien läheisten olleen väärässä.

”Me edelleen hyppäämme toistemme sänkyihin ja makoilen hänen sängyssään illalla, kunnes hän häätää minut puoli yhdeksän aikaan, kun haluaa laittaa nukkumaan. Sen saa toimimaan, koska sen haluaa saada toimimaan”, Adams sanoi.

Kramer Busselin mukaan monet eivät ole epäröineet hänen ja poikaystävänsä nukkumistapoja.

”Ehkä sen takia, että olemme selvästi rakastuneita ja osoitamme tunteemme toisillemme, ihmiset näkevät, ettei erilliset makuuhuoneet ole sama asia kuin ongelmissa oleva parisuhde”, hän totesi.

Nukutko sinä eri sängyssä kumppanisi kanssa tai voisitko kuvitella nukkuvasi? Kerro kommenteissa!

Lähde: Good Housekeeping