Matkustamiseen perehtyneet jakoivat vinkkejään onnistunutta reissua varten.

Matkailualasta kirjoittavat ja bloggaavat henkilöt kertoivat hyviä reissuvinkkejään, jotta matkustelu olisi kaikilla vaivattomampaa. Monet näistä vinkeistä voivat olla sellaisia, joita et tullut edes ajatelleeksi.

Pakkaa ja pura

”Kun olet pakannut, pura kolmasosa laukkusi sisällöstä. On vaikea jättää osa olennaisina pitämistäsi tavaroista pois, mutta se on sen arvoista – ajattele sitä, kuinka paljon pystyt ostelemaan asioita matkakohteessa. Tee tilaa myös ilmastointiteipille ja parille paperipuristimelle. Saatat tarvita niitä, jos yllättäen tarvitsetkin tekaistua hengaria, shampoopurkin kantta, käsilaukun hihnaa, remmiä kenkeään….”, sanoo Emily Wolman, joka kirjoittaa Lonely Planetiin.

Kännykän kamera ei ole vain omakuvia varten

”Toivottavasti et koskaan joudu kokemaan matkailijan sudenkuoppuia, mutta jos joudut, varaudu niihin etukäteen. Ennen kuin lähdet matkalle, ota puhelimesi kameralla kuvat kaikista hätätilanteessa tarvittavista yhteystiedoista. Jos lompakkosi tai passisi varastetaan, sinulla on olemassa tiedot lähettyvilläsi. Ota kuva passistasi, luottokorttien takana olevista puhelinnumeroista, ajokortin tiedoista, matka-asiakirjoista ynnä muusta. Hätätilanteessa voit näin todistaa identiteettisi, näyttää todisteita matkasta ja saada yhteyden ihmisiin hetkessä”, matkustelusta kirjoittava Melanie Nayer opastaa.

Tiskialtaan tulppia ja kyniä mukaan

”Pidä aina mukanasi kynää, kun menet kansainväliselle lennolle. Sinua todennäköisesti pyydetään täyttämään tullilomake ja koneessa tai lentokentällä ei usein ole kyniä. Ota mukaasi myös yleismaailmallinen tiskialtaan tulppa. Ne eivät maksa paljon ja auttavat, jos joudut pesemään pyykkiä altaassa tai käyttämään kylpyammetta ja niiden tulpat ovatkin teillä tietämättömillä”, kertoo Everything Everywheren Gary Arndt.

Pakkaa mukaan piparminttuöljyä

”Eteerinen piparminttuöljy on täydellinen rauhoittamaan hermostunutta lentäjää ja se toimii mainiosti myös päänsärkyihin tai aluillaan olevaan flunssaan (hiero sitä hieman ohimoille ja nenän alle). Se auttaa myös sekaisin olevan vatsan kanssa, mikä voi olla seuraus jatkuvasta matkustelusta ja uusien ruokien syömisestä”, sanoo Nomadic Chickin Jeannie Mark.

Suklaalla pääsee pitkälle

”Ole aina mukava kaikille ja ota mukaasi kaksi rasiallista suklaata – yksi portilla oleville henkilöille ja toinen lentohenkilöstölle, koska he vaikuttavat suuresti matkaasi. Kun annat rasian heille, anna se leveän hymyn kera ja ole aito äläkä pyydä mitään vastineeksi. Jos heidän on mahdollista antaa sinulle parempi paikka koneesta tai parempaa palvelua, he tekevät sen kyllä”, neuvoo Johnny Jetin John E. DiScala.

Käsimatkatavarasi voivat pelastaa sinut

”Laita käsimatkatavaroihisi vettä, evästä ja puhtaat alusvaatteet. Huolimatta käyttämästäsi kulkuvälineestä paikasta A paikkaan B, tulet nälkäiseksi ja janoiseksi. Olin kerran lyhyellä lennolla ja en noudattanut neuvoani. Meidät lennätettiinkin toiselle kentälle, odotimme kolme tuntia ja lensimme takaisin – ja hitto, että olin nälkäinen ja janoinen. Ja ne puhtaat alusvaatteet… Ota ne mukaan ja kiitä minua myöhemmin”, kertoo earthXplorerin JD Andrews.

Turvallinen matka

”Turvassa olemiseen vaikuttaa enemmän oma käytös ja olemus kuin ylimääräiset varotoimenpiteet. Paras tapa on olla liikkeellä itsevarmalla asenteella varmistaakseen, ettet joudu kohteeksi. Jos on hetkiä, jolloin olemme epävarmoja tai stressaantuneita, silloin usein joudumme pulaan. Pysy rauhallisena, pysy varmana ja kävele aina kuin tietäisit minne olet menossa, vaikka olisitkin hukassa”, neuvoo Wandering Traderin Marcello Arrambide.

Lähde: Popsugar