Ensimmäisen viestin lähettäminen kiinnostavalle tyypille voi olla kannattavaa.

Rakkautta etsivien naisten kannattaa tehdä aloite ja lähestyä heitä kiinnostavaa henkilöä. Tämä pohjautuu The League -nimisen deittisovelluksen teettämään kyselytutkimukseen, jonka mukaan kolmannes onnistuneista heteropariskunnista oli saanut alkunsa naisen laittamasta viestistä, kertoo The Independent.

The League on kutsuilla toimiva sovellus, jolla on oma hakuprosessi. Sovelluksen väki analysoi dataa 100 pariin liittyen, ketkä olivat löytäneet rakkauden sovelluksen avulla ja olleet yhdessä kumppaninsa kanssa yli vuoden.

Deittailun asiantuntija Madeleine Masonin mukaan kyselytutkimuksen tulokset pätevät myös netti- ja sovellusmaailman ulkopuolella, sillä naiset tekevät todennäköisemmin aloitteen myös tosielämässä. Se vain saattaa olla niin alitajuista, etteivät he itse välttämättä edes hoksaa tehneensä aloitetta.

”Miehet harvoin tavoittelevat naisia, jos he eivät saa jonkinlaista merkkiä kiinnostuksesta, olipa se sitten hymy, nyökkäys tai hiusten heilautus”, Mason kertoi The Independentille.

”Tämä vaikuttaisi olevan luontaista käyttäytymistä DNA:sta. Sitä tapahtuu suuressa osassa yhteisöjä. Niinpä se ei välttämättä ole niin eri asia nettikontekstissa”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan The Leaguen kyselytutkimus selvitti myös, että onnistuneilla parisuhteilla oli korkeat ”League score” -pisteet eli heillä oli hyvät arviot läsnäolon ja alotteen tekemisen suhteen sekä he eivät olleet epäluotettavia. Masonin mukaan siinä on järkeä, että tunnollinen saa todennäköisemmin tuloksia.

”Mitä vakaampia ja luotettavampi henkilö on, sitä todennäköisemmin hänet mielletään sopivana parisuhteeseen”, hän sanoi.

Kyselytutkimuksen mukaan onnistuneilla pareilla oli keksimäärin kolmen vuoden ikäero ja yli 80 prosentilla oli samantasoinen koulutus. Tuloksista ilmeni myös, että parit lähettivät keskimäärin 34 viestiä toisilleen ennen kuin vaihtovat puhelinnumeroita.

Mason kuitenkin huomautti The Independentin haastattelussa, että keskiarvot eivät tarkoita sitä, etteikö itselle sopivaa tyyppiä voisi löytää vähemmillä viesteilläkin. Sama pätee The Independentin mukaan myös siihen, että tulokset paljastivat pareilla olleen keskimäärin 84 matchia ennen kuin löysivät onnistuneen suhteensa.

Vaikka tällaiset tutkimustiedot voivat auttaa joitakin tiellään rakkauteen, Mason painotti jokaisen yksilön käsittelevän rakkautta omalla tavallaan.

”Tiedot auttavat kuvastamaan, missä suhteessa henkilö on niihin ja voisiko olla joitakin seikkoja, joita he voisivat muuttaa”, Mason totesi.

”Mutta ne ovat vain numeroita eivätkä ne päde kaikkiin, joten niihin pitää suhtautua hieman varauksella”, hän päätti.

Lähde: The Independent