Kehoa ja mieltä kannattaa ravita aamulla, jotta päivä menee paremmalla tuulella.

Jos aamupala on päivän tärkein ateria, on aamu silloin päivän tärkein aika, koska silloin päivän mieliala laitetaan alulle. Ajan käyttäminen näihin muutamiin tapoihin saa olosi tuntumaan paremmalta ja olet valmiimpi päivän haasteisiin.

Neljä helppoa tapaa pikakäynnistää päiväsi:

Liiku iloisesti

Eikö aamuliikunta innosta? Etsi jotain tekemistä, josta todella pidät. Tee soittolista, joka saa sinut haluamaan liikkua ja ala liikkua. Liikunnasta saadut endorfiinit antavat sinulle energiaa ja tehostavat mielialaasi. Se on mainio tapa aloittaa päivä, kun tehtävälistalta on saanut liikunnan hoidettua jo heti aamulla.

Nesteitä kehoon

Nukkuessasi kehosta katoaa nesteitä, joten aamulla on entistä tärkeämpää juoda paljon. Vanha kunnon vesi on Women’s Healthin mukaan paras vaihtoehto.

Aloita päivä hyvin ravittuna

Kuten sanottua, aamupala on päivän tärkein ateria. Voi olla houkuttelevaa jättää se väliin, jotta aikaa olisi muuhun, mutta polttoaineen antaminen keholle valmistaa sinua koko päivää varten. Valitse proteiniia ja monimutkaisia hiilihydraatteja, jotta verensokerisi eivät nouse ylös ja romahda alas. Women’s Health suosittelee kreikkalaista jogurttia tuoreiden marjojen ja auringonkukansiemien kera. Valmista aamiainen edeltävänä iltana, niin voit vain syödä puoliunisena valmistamisen sijaan.

Huolehdi mielestäsi

Myös mielelle ja sielulle pitäisi antaa aikaa ja huomiota. Jopa viiden minuutin meditaatio (istu alas, hengitä, toista) voi antaa paljon rauhoittumista ja keskittymistä. Tai avaa päiväkirjasi ja tee lista kymmenestä asiasta, joista olet sillä hetkellä kiitollinen. Ota aikaa itsellesi miettiä tulevaa päivää ja siihen liittyviä aikeitasi. Kohtaat hullun maailman keskittyneempänä ja tuntien olosi tervejärkiseksi.

Lähde: Women’s Health