Alkoholin juominen vaikuttaa ihoosi – 7 juomaa laitettiin järjestykseen ihon kannalta huonosta pahimpaan

Kosmeettisen dermatologian asiantuntija laittoi seitsemän alkoholijuomaa järjestykseen sen mukaan, miten pahasti ne vaikuttavat ihoon.

Alkoholin juomisella on omat haittavaikutuksensa niin terveyden kuin vartalon kannalta ja ihokin saa siitä osansa.

”Ei ole epäilystäkään, etteikö alkoholi verottaisi ihoa. Pitkällä aikavälillä runsas juominen voi johtaa hellittämättömään inflammaatioon, pinttyneeseen punoitukseen ja katkenneiden hiussuonten ilmestymiseen”, Sam Bunting, yksi Lontoon johtavista kosmeettisista dermatologeista, kertoi Cosmopolitan UK:lle.

Buntingin mukaan vaikutukset eivät jää tähän, vaan alkoholi myös kuivattaa ja jättää ihon kuivaksi, tiukaksi ja latteaksi. Alkoholin juomisen yhteydessä usein nautitaan suolaista syötävää, mikä voi johtaa kasvojen turvotukseen etenkin niissä osissa, jotka ovat luonnostaan taipuvaisia pitämään nestettä itsessään ja turpoamaan, kuten silmien aluset.

”Alkoholijuomissa on usein myös sokeriannos, joka saa insuliinitasot kohoamaan ja luo tilan, joka edistää ihon inflammaatiota, joten yleiset tilat, kuten akne voivat leimahtaa”, Bunting varoitti.

Cosmopolitan UK pyysi Bunting listaamaan seitsemän suosittua juomaa sen mukaan, miten ikävästi ne vaikuttavat ihoon. Alta voit perehtyä niihin järjestyksestä huonosta pahimpaan.

7. Tequila

Tämä ei ole niin paha kuin voisi kuvitella. Buntingin mukaan tequilassa on vähemmän sokeria kuin monissa muissa alkoholijuomissa, joten se epätodennäköisemmin laukaisee inflammaatiota ja finnejä.

”Jätä suola väliin ja pahan krapulan mahdollisuudet laskevat. Tämä johtuu siitä, että tequila on erittäin puhdasta alkoholia eikä siinä ole kongeneereja, kuten esimerkiksi viskissä tai rommissa”, asiantuntija kertoi.

Jos kuitenkin juot tequilaa runsaasti, ihosi ja pääsi kärsivät siitä.

6. Olut

Cosmopolitan UK:n mukaan olut on paha, mutta ei kamala. Bunting sanoi, että vaikka oluessa on hieman suolaa, sillä on myös hyviä puolia.

”Siinä on antioksidantteja ja muita anti-ageing hyötyjä”, Bunting paljasti.

”Sen lisäksi oluessa on vähemmän alkoholia kuin kirkkaissa ja ihmisillä on tapana juoda sitä hitaammin, joten sillä on vähemmän kuivattavaa vaikutusta kuin vahvemmissa alkoholeissa”, hän lisäsi.

5. Gin tonic tai vodka tonic

Ei mainio, mutta ei kamalin, Cosmopolitan UK toteaa.

”Ginissä ja vodkassa ei ole kongeneereja (joten ne epätodennäköisemmin aiheuttavat krapulaoireita). Niissä on myös suhteellisen vähän sokeria ja suolaa, jos käytät kevytversiota tonicista, joten kaikkinesa kirkkaat ovat kiltimpiä ihon kannalta kuin drinkkivastineensa”, Bunting selitti.

4. Valkoviini

Nyt aletaan mennä huonompaan suuntaan. Monelle on tullut tutuksi jyskytys päässä valkoviinipitoista iltaa seuranneena aamuna ja valitettavast se ei ole hyvästä ihollekaan.

”Valkoviinissä on paljon sokeria, mikä johtaa systeemiseen inflammaatioon, mikä tarkoittaa sitä, että se lopulta vaikuttaa solujen vahingoittumiseen ja lisää ihon ikääntymistä”, asiantuntija kertoi.

”Valkoviinillä ei ole mitään tasapainottavia ominaisuuksia, sillä sillä ei ole mitään tarjottavaa iholle terveyshyötyjen kannalta”, hän jatkoi.

3. Mojito

Etenkin ryppyjen kannalta tämä drinkki on melko paha.

”Sokeri missään osassa ruokavaliota, yhdessä muiden liiallisten hiilihydraattien kanssa, johtaa systeemiseen inflammaatioon, mikä voi johtaa ihon lisääntyneeseen ikääntymiseen. Mitä vähemmän sokeria saat alkoholisi kanssa, sitä parempi sinun kannaltasi pitkäaikaisen ryppyriskin kannalta. Valitettavasti mojitot ovat täyttä sokeria/sokerisiirappia, kuten ovat myös juomat, jotka sekoitetaan energiajuomaan, hedelmämehuun tai kolaan”, Bunting totesi.

Eikä huolehdittavana ole vain rypyt. Sokeri aiheuttaa myös aknea saamalla insuliinitasot ”piikkaamaan” ja näin aiheuttaen inflammaatiota läpi kehon.

2. Margarita

Jos elämä antaa sinulle limejä, älä tee margaritaa, vinkkaa britti-Cosmo. Koska tämä juoma on toisella sijalla, kertoo se jo siitä, että nyt on kyse yhdestä pahimmista juomista ihon kannalta.

”Margarita on tuplasti pahasta, koska siinä on vaarallinen duo mukana: sokeria ja suolaa”, Bunting kertoi.

”Tämä johtaa pöhöttyneisiin kasvoihin, joka yhdistetään krapulaan. Puhumattakaan muista, sokerin mahdollisesti ikäännyttävistä vaikutuksista”, hän jatkoi.

1. Punaviini

Punaviinissä on todettu erilaisia terveysvaikutuksia tutkimuksissa, mutta iholle se ei ole hyvästä.

”Alkoholi on verisuonia laajentava aine, mikä tarkoittaa sitä, että se edistää verisuonten avautumista kasvoissa, millä se johtaa lisääntyneeseen punoitukseen. Punaviini on yksi pahimmista, koska se on myös histamiinin vapauttaja, mikä jälleen edistää punoitusta”, Bunting sanoi.

”Tämä tekee siitä pahimman juoman, etenkin jos olet taipuvainen punoitukselle tai sinula ruusufinni”, hän päätti.

Lähde: Cosmopolitan UK


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.