Avioliitto on yksi suurimmista sitoutumisista, joita elämän aikana tehdään.

Alttarille tai maistraattiin astellaan ajatuksena, että kyseisen henkilön rinnalla eletään loppuelämä. Koska on kyse suuresta askeleesta, on luonnollista, että se hermostuttaa ja voi jopa hieman pelottaa.

Toisinaan omat tuntemukset voivat myös koettaa kertoa, ettet ole vielä valmis avioliittoon. HuffPostin mukaan onkin tärkeä kuunnella omaa vaistoa ja tuntemuksia.

Asiantuntijat ovat avuksi paljastaneet merkkejä, jotka viestivät sinulle siitä, ettei hääkellojen aika kenties olekaan vielä. Suomensimme näitä merkkejä alle.

1. Pelkäät häitä

”Jos ajatus loppuelämän tai vähintään seuraavien 10-20 vuoden viettämisestä saman ihmisen kanssa täyttää sinut pelolla, et ole valmis menemään naimisiin”, psykiatri ja Ruthless Compassion Insituten perustaja Marcia Sirota sanoi.

2. Rakastat kumppaniasi, muttet ole rakastunut häneen

Rakastaa ja olla rakastunut ovat eri asioita. Neuvoja ja dosentti Nikki Martinezin mukaan jos olet menossa naimisiin, koska uskot henkilön olevan hyvä kumppani sinulle ja hyvä vanhempi, mutta et ole rakastunut häneen, pitäisi sinun vahvasti harkita, oletko valmis menemään naimisiin tai valmis menemään naimisiin juuri kyseisen henkilön kanssa.

3. Salaatte asioita toisiltanne

”Jos pidät merkittäviä salaisuuksia kumppaniltasi, voi se olla merkki siitä, ettet ole valmis menemään naimisiin. Nämä salaisuudet voivat olla esimerkiksi tapojasi käyttää aikaa tai seuraa, jossa vietät aikaasi, tietoa taloudellisesta tilanteestasi tai säännöllinen päihteiden käyttö”, kliininen sosiaalityöntekijä, psykoterapeutti ja DC Counseling and Psychotherapy Centerin perustaja Elisabeth LaMotte kertoi.

4. Sinusta avioero ei ole iso asia

The Stone Center for Counseling & Leadership -keskuksen johtaja Leslie Petrukin mukaan jos olet astelemessa avioon ”Jos liitto ei onnistu, niin sitten vain erotaan” -asenteella, on se todennäköisesti hyvä viittaus siihen, kuinka et ole valmis sitoutumaan.

5. Sinun ja kumppanisi moraali ja uskomukset eivät käy yksiin

Nikki Martinezin mukaan jos moraalissa, uskomuksissa ja ideoissa on perusteellisia eroavaisuuksia, voivat ne aiheuttaa jatkuvasti ongelmia suhteessa, mistä ei pääse yli.

”Tästä on hyvä esimerkki se, että pari ei pysty sopimaan, mihin uskoon lapsi kasvatetaan”, Martinez sanoi.

6. Olet ollut kumppanisi kanssa vain lyhyen aikaa

Asianajaja ja sovittelija Alison Pattonin mukaan jos olet ollut kumppanisi kanssa yhdessä alle kaksi vuotta, et ole valmis menemään naimisiin.

”En välitä siitä, kuinka vanhoja olette: tämä pätee. Olen hoitanut monia avioeroja eri ikäryhmien pareille, jotka olivat menneet naimisiin ennen kuin olivat olleet yhdessä kaksi vuotta. Vaatii vuoden päästä ihastusvaiheen ohi ja toisen vuoden todella nähdäkseen kummankin huonot puolet ja selvittää, voitko eää niiden kanssa”, Patton selitti.

7. Riitelette samasta aiheesta jatkuvasti

”Jos ette pysty käsittelemään konfliktia niin, että kumpikin osapuoli tulee kuulluksi, ymmärretyksi ja asia ratkaistuksi, ette todennäköisesti ole valmiita menemään naimisiin. Etenkin jos sama riita tai ongelma nousee esiin uudelleen ja uudelleen ilman ratkaisua. Tämä on mahdollisuus hakea ulkopuolista apua oppiaksenne, miten selvittää konfliktit ja määritelle, pystyttekö siihen. Tämä on olennainen taito avioliitossa”, Petruk kertoi.

8. Olet menossa naimisiin syyllisyyden takia tai koska koetat miellyttää toista ihmistä

Elämäntapa- ja parisuhdevalmentaja Otto Collinsin mukaan saatat valita mennä naimisiin, koska et halua satuttaa toisen tunteita, saattaa heitä pois tolaltaan tai perua lupausta, jonka olet aiemmin antanut. Collins lisää, että toisinaan ihmiset menevät naimisiin, koska virheellisesti ajattelevat, että se on hediän ainoa mahdollisuutensa rakkauteen tai heidän sillä hetkellä kokemansa rakkautta parempaa ei voi olla.

”Naimisiin meneminen muiden miellyttämiksesi tapahtuu pitäisi-asioiden takia. Esimerkiksi vanhempasi saattavat sanoa, että sinun pitäisi mennä naimisiin jonkun kanssa, koska hän kävi tietyn koulun, on tietyssä tuloluokassa tai omaa tiettyjä uskomuksia ja annat enemmän painoarvoa muiden sanomisille kuin että seuraisit omaa sisäistä tuntemustasi”, Collins sanoi.

9. Rakastat sitä mahdollista henkilöä, joksi kumppanisi voi tulla, et sitä, minkälainen hän on nyt

Elisabeth LaMotten mukaan jos menet naimisiin toivoen, että se muuttaa jotain kumppanissasi, et välttämättä ole valmis menemään naimisiin hänen kanssaan.

”Toivotko, että avioliitto auttaa kumppaniasi päättämään, että hän haluaa lapsia, vaikka hän vahvasti on sitä mieltä, ettei halua? Kuvitteletko, että hän juo vähemmän häiden jälkeen tai hänestä tulee kunnianhimoisempi, kun sormus on vasemmassa nimettömässä? Ihmiset harvoin muuttuvat ja fantasiat siitä, etä avioliitto muuttaisi kumppaniasi ovat usein merkki siitä, ettet ole valmis menemään naimisiin”, LaMotte kertoi.

10. Avoin avioliitto kiinnostaa sinua, mutta et ole kertonut siitä kumppanillesi

”Et ole edes vielä naimisissa. Jos haluat avioliiton ilman sääntöjä, miksi olet menossa naimisiin? Jos sinua todella kiinnostaa avoin avioliitto, sinun pitäisi olla harjoittanut polyamoriaa tai parinvaihtoa pitkään ennen kuin suuntaat alttarille. Älä aloita keskustelua avoimesta avioliitosta sen jälkeen, kun olette puhuneet hääjuhlan istumajärjestyksestä. Jos yksiavioisuus hermostuttaa sinua, sitten sinun pitää kenties hidastaa vauhtia tai antaa avioliiton odottaa, kunnes olet käynyt yksiavioisuudesta keskustelun yksityiskohtaisemmin. Opettele avaamaan kommunikaatio ennen kuin avaat avioliittosi ja kun päätät sitoutua kumppaniisi, on avioliittokin parempi”, seksologi, seksiterapeutti ja kirjailija Tammy Nelson ohjeisti.

Lähde: HuffPost