Aivoissa tapahtuu outoja asioita seksin jälkeen – nyt ymmärrän, miksi sanotaan, että ”rakkaus on sokea”!

Seksi saa aikaan monenmoista asiaa kehossamme.

Vaikutukset koetaan lähinnä fyysisinä, mutta vielä enemmän tapahtuu päämme sisällä. Näitä asioita tapahtuu aivoissasi seksin jälkeen.

1. Oksitosiini tekee raukeaksi

Aivoissa vapautuu oksitosiinia, mikä saa sinut tuntemaan yhteyden kumppanisi kanssa. Se myös saa aikaan sen lämpimän ja raukean tunteen orgasmin jälkeen, jonka myötä usein haluaakin nukahtaa. Okstosiinilla on myös kipua lievittäviä ominaisuuksia ja se auttaakin mm. stressiin ja päänsärkyyn.

2. Pikkuaivot aktivoituvat

Pikkuaivot ovat mukana lisäämällä lihasjännitystä, joka liittyy seksuaaliseen stimulaatioon. Tämä jännitys luo reittiä orgasmille, ne myös käsittelevät sitä, miltä sinusta tuntuu seksin jälkeen.

3. Dopamiini nostaa mielen korkealle

Hermovälittäjäaine dopamiini vapautuu miellyttävän seksin aikana ja se ikään kuin tulvii aivoihin orgasmin aikana. Dopamiini antaa voimakkaan hyvänolontunteen, jonka myötä olo tuntuu kuin ”voittajalta”. Dopamiini voi aiheuttaa myös sen, miksi haluamme heti seksin perään harrastaa seksiä uudestaan.

4. Hippokampus määrää, mitä jää mieleen

Joillekin seksikokemus jää terävästi mieleen, kun taas toisille kokemus näyttäytyy hämärästi. Hippokampus vaikuttaa muistiimme seksin aikana, se joko parantaa tai pahentaa sitä.

5. Päätöksenteko heikkenee (mutta vain hetkeksi)

Orgasmi sulkee osan etuotsalohkosta, joka vaikuttaa päätöksen tekoon, mutta tämä kestää vain hetken.

6. Kiinnyt seksikumppaniisi

Hypotalamuksessa tuotettu vasopressiini vapautuu aivolisäkkeestä seksin jälkeen. Tämä hormoni, joka auttaa säätelemään mm. janoa, on mukana myös kiintymyksen kehittymisessä. Sen lisääntyminen aiheuttaa kiintymyksen ja suojeluhalun lisääntymistä, erityisesti kumppania kohtaan, kenen kanssa juuri harrastit seksiä.

7. Et halua tuomita seksikumppaniasi

Voi olla vaikeuksia tuottaa loogista, analyyttistä arviota henkilöstä, jonka kanssa on juuri harrastanut seksiä, koska sosiaaliseen arviointiin liittyvä hermoradan toiminta sulkeutuu seksin jälkeen. Tästä johtunee sanonta: ”rakkaus on sokea”.

Jaa juttu myös kavereille!

Lähde: Bustle


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.