New Yorkissa asuva Jo Zmood halusi löytää kirjan, jonka avulla hän olisi voinut selittää pojalleen, kuinka tämä saatettiin maailmaan.

Tällaista kirjaa ei kuitenkaan löytynyt, joten Zmood kirjoitti sellaisen itse, kertoo CNN.

Zmoodin molemmat lapset, kolmevuotias poika ja 11-kuukautinen tytär, syntyivät spermanluovuttajan avulla. Zmood alkoi harkita koeputkihedelmöitystä 38-vuotiaana.

– Vaikka on olemassa monenlaisia kirjoja, jotka kertovat erilaisista perheistä, en löytänyt sellaista, jonka avulla olisin voinut selittää pojalleni, miksi päätin tuoda hänet tähän maailmaan yksin, Zmood selittää.

Puhtaasta rakkaudesta

Hän alkoi ajatella kirjaa poikansa ollessa 18-kuukautinen.

– Kun lapsi alkaa tiedostaa itseään paremmin, kysymyksiäkin alkaa ilmaantua.

Zmood kertoo halunneensa löytää lapsiystävällisen tavan selittää asian, jotta poika ymmärtäisi äitinsä syyn valita koeputkihedelmöityksen ja että hän tuli maailmaan puhtaasta rakkaudesta.

Pieni tyttö, suuri mielikuvitus

Zmoodin kirja kertoo tarinan Lillystä, pienestä tytöstä jolla on suuri mielikuvitus. Lilly kasvoi unelmoiden äitiydestä, mutta hän halusi myös opiskella, tehdä töitä, matkustaa ja pitää hauskaa. Lilly saavutti kaikki nämä tavoitteensa – lukuun ottamatta äitiyttä.

Tämän jälkeen kirja selittää, kuinka Lilly meni lääkärin luo. Lääkäri kertoi hänelle, että joissakin perheissä on vain yksi äiti, joissakin on myös isä. Ja lääkäri auttoi Lillyä tulemaan äidiksi.

Zmood ei ole julkaissut kirjaa, mutta hän on jakanut sen muiden äitien kanssa.

– En halua, että poikani koskaan ajattelee tämän asian olevan tabu.

Lähde: CNN