Jos ideat ovat hukassa, voi näistä vinkeistä saada inspiraatiota oman syötävän talon tekoon.

Piparkakkutalot kuuluvat monen perheen jouluun ja niitä usein tehdään yhteisvoimin. Jos kaipaat kuitenkin hieman vaihtelua piparkakkutalon koristuksiin ja ulkonäköön, on alle listattu yhdeksän erilaista taloideaa luovuuden lähteeksi.

Karkkipuita

Jos haluat talolle myös pihan ja pihalle koristuksia, saa karkeista tehtyä makean näköisiä puita laittamalla niitä tikun nokkaan.

Isänmaallisuutta

Jos oikein piparihammasta kolottaa, voi piparkakkutalon rakentaa jo itsenäisyyspäiväksi ja koristella sen sinivalkoisin sävyin. Tai jos haluat vain jatkaa itsenäisyyden ja isänmaan juhlistamista, voi sinivalkoisen piparkakkutalon tehdä vasta jouluksikin.

Rakenna mökki

Piparkakkutaloon saa mökkimäistä tunnelmaa tekemällä sulasta suklaasta ovet, ikkunat ja seinäkoristukset ja vetämällää niihin viiuja hammastikulla.

Kokeile valoja

Erikoisemman piparkakkutalon saat, kun rakennat sen ikkunoista läpikuultavat ja laitat valot talon sisälle.

Pikkuisia taloja

Yllätä joulun pyhinä luoksesi tulevat vieraat ja tee pieniä piparkakkutaloja, joita voit laittaa mukien reunalle odottamaan syötäväksi joutumista.

Paljasta talon sisus

Jos sinulla on aikaa ja haluat nähdä vaivaa piparkakkutalosi kanssa, saat vaihtelua myös niin, että jätät piparkakkutalon avoimeksi yhdeltä puolen ja rakennat siitä syötävän nukkekodin.

Uusi tyyli

Monet piparkakkutalot ovat harjakattoisia, mutta taloja on muissakin muodoissa. Esimerkiksi kerrostaloissa asuvat voivat tehdä piparkakkutalostaan oman kotitalonsa näköisen.

Uudet sävyt

Piparkakkutalon voi koristella myös kokonaan eri sävyiseksi, jotta pipari jää vain taustalle. Pastellin sävyt luovat satumaista, söpöä tunnelmaa taloosi.

Suolaisia herkkuja

Tämä ei oikeastaan ole piparkakkutalo, mutta paksummista suolatikuista tai pretzel-tikuista saa rakennettua kelomökiltä näyttävän talon.

Katso kuvat piparkakkutaloista ja sekä ohjeita niiden tekoon täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kommentit

Kommenttia