Suklaata pidetään yhtenä maailman herkullisimmista ruoista, mutta tummalla suklaalla on myös lukuisia terveysvaikutuksia.

Näistä syistä sinun tulisi syödä säännöllisesti, joskin kohtuudella, suklaata.

Näistä syistä suklaa on hyväksi sinulle:

1. Suklaa on täynnä antioksidantteja.

Tummassa suklaassa on paljon flavonoideja, jotka auttavat torjumaan sairauksia. Samoja antioksidantteja on myös punaviinissä sekä monissa hedelmissä ja vihanneksissa.

2. Suklaa auttaa kuukautisoireisiin.

Suklaa vapauttaa rauhoittavia endorfiinejä, jotka vähentävät jännitystä. Suklaassa on myös paljon magnesiumia, mikä parantaa mielentilaa ja vähentää nestepitoisuutta.

3. Suklaa voi alentaa kolesterolia.

University of Illinoisin tutkimuksessa löydettiin, että päivittäinen tumman suklaan syöminen vähensi kolesterolia ja paransi verenpainetta.

4. Suklaa voi vähentää raskaudenaikaisia komplikaatioita.

Suklaa voi pienentää raskausmyrkytyksen riskiä. Mitä tummempi suklaa, sitä parempi.

5. Suklaa auttaa torjumaan sydänsairauksia.

Erityisesti 70 prosenttinen tumma suklaa parantaa verenkiertoa.

6. Suklaa voi parantaa ihoa.

Saksalaisessa Heinrich Heine -yliopistostossa tehty tutkimus altisti suklaansyöjät ultraviolettivalolle ja huomasi, että kuuden viikon jälkeen potilailla oli 15 % vähemmän ihon punoitusta kuin niillä, jotka eivät syöneet suklaata.

7. Suklaa voi vähentää kipua.

Journal of Neurosciencen tutkimuksessa löydettiin, että rotat eivät reagoi niin nopeasti kipuun, kun ne syövät suklaata. Tämä suklaan kivunlievitykseen liittyvä vaikutus voi selittää, miksi olemme niin persoja suklaalle.

Lähde: Best Health Magazine