Oletko pohtinut sokerista luopumista? Tämän luettuasi sinun ei tarvitse enää miettiä!

Sokeria on vaikea välttää kokonaan, mutta jo sokerin karsiminen tuo sinulle merkittäviä terveys- ja ulkonäköhyötyjä. Lue, miksi sokeri kannattaisi hyllyttää ruokavaliostasi!

 1. Enemmän energiaa
  Kuulostaisi loogiselta, että sokerin syönti lisäisi energiaa, vai mitä? Näin ei kuitenkaan ole. Sokeri aiheuttaa nopean energiapiikin kehossasi, mutta se laskee myös yhtä nopeasti ja verensokeriarvosi ovat kaikkea muuta kuin tasapainossa. Kun piikki laskee, olosi on entistä väsyneempi ja sinun on vaikea saada mitään aikaiseksi.

 2. Nukut paremmin
  Verensokeriarvojen heittely aiheuttaa myös unettomuutta. Syö mieluummin ruokia, joissa on hyvin vähän sokeria. Kehosi tottuu muutokseen pikkuhiljaa ja yösi sujuvat taas nukkuessa.

 3. Sydämesi kiittää
  Mikä olisikaan tärkeämpää kuin sydämesi terveys? Korkeat sokeripitoisuudet syömässäsi ruuassa lisäävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja sydämesi joutuu tekemään koko ajan enemmän töitä, kuin sen oikeastaan tarvitsisi. Karsi sokereita ruokavaliostasi, ja sydämesi kiittää!

 4. Ihosi kaunistuu
  Ihosi kunto kertoo hyvin rehellisesti, millainen ruokavaliosi on. Sokeri on muun muassa yksi yleisimmistä aknea aiheuttavista syistä. Sokerin karsiminen ruokavaliostasi saa ihosi näyttämään terveemmältä ja nuoremmalta. Kukapa ei haluaisi kokea tällaisia vaikutuksia ihollaan?

 5. Immuunijärjestelmäsi voimistuu
  Runsaan sokerin kulutuksen on todettu huonontavan immuunijärjestelmäsi tehokkuutta. Arkipäiväiset pöpöt tuntuvat voimakkaampina ja koska sokeri aiheuttaa tulehdustilan kehossasi, kaikki kudoksen tulehdusta aiheuttavat sairaudet tuntuvat 10 kertaisina.

 6. Mielialan vaihtelu tasoittuu
  Rankan päivän jälkeen moni himoitsee sokeripitoisia herkkuja parantamaan omaa mielialaansa. Todellisuudessa sokeri ei vaikuta positiivisesti mieleen, vaan voi aiheuttaa suurina määrinä masennusta ja jopa skitsofreniaa. Jos haluat paremman mielen, hylkää sokeriset herkut ja harrasta jotain, mistä nautit!

 7. Painosi putoaa
  Sokeri tekee hallaa painonpudotukselle, sillä se sekoittaa energiatasosi ja vaikeuttaa kehosi yritystä polttaa kaloreita. Voit unohtaa monimutkaiset dieetit, ja yksinkertaisesti karsia sokerin ruokavaliostasi. Kun olet tarpeeksi pitkään ilman sokeria, sokerin himosi loppuu kuin itsestään. Tätä kannattaa kokeilla!

Nappaa neuvot talteen ja karsi turhat sokerit pois! Jaa artikkeli myös terveydestä kiinnostuneille ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse