7 pientä asiaa, jotka tekevät aamuistasi pahempia

Aamuisin pienet asiat voivat hidastaa sinua, mutta muutamia asioita välttämällä voit olla tehokkaampia.

Aamut voivat olla vaikeita, joten siksi omista aamurutiineista kannattaisi tehdä mahdollisimman helppoja. Lopulta ne ovat pieniä asioita, jotka saavat sinun aikataulusi menemään uusiksi, aiheuttavat kiirettä ja tekevät aamuistasi pahempia.

Jotta olisit aamuisin tehokkaampi, lue alta mitä tekoja sinun kannattaisi välttää.

1. Laitat epärealistisen herätyksen

Jos torkuttelet monta kertaa ennen kuin nouset ylös, pitää se vain huolta siitä, että päivä alkaa väärällä jalalla. Jos et nouse heti, kun kello soi, aiheutat itsellesi vain kiirettä. Torkuttaminen ja torkahtaminen hämmentävät aivojasi ja saavat sinut pökkyräiseksi. Laita sen sijaan realistiset herätykset, jotta et torkuttele aamuisin.

2. Laitat television päälle

Television katsominen aamulla on helppo tapa saada huomio kiinnittymään muihin asioihin ja pian olet myöhässä ja on kiire. Koeta pitää televisio suljettuna ennen lähtöä, jotta voit keskittyä valmistautumiseen ja lähtöön.

3. Vitkastelet pyykkäämisen kanssa

Aikataulussa pysymistä vaikeuttaa melkein eniten puhtaiden vaatteiden puute. Säästä itseäsi siis vaatekriiseiltä pesemällä vaatteesi ajoissa sekä valitse edeltävänä iltana päivälle asu, jotta et joudu pohtimaan vaatteita aamulla.

4. Et tarkistanut säätilannetta

Aamu menee vain huonompaan suuntaan, jos ulos astuessasi huomaat, ettet ole yhtään pukeutunut säähän sopien. Siksi säätilanne kannattaa tarkistaa ennen kuin astut ovesta ulos – tai jopa edeltävänä iltana samalla, kun pohdit mitä laittaa päälle aamulla.

5. Jätit keittiön sotkuiseksi edeltävänä iltana

Täysi tiskiallas ja likainen keittiö ei ole kovin iloinen näky aikaisin aamulla. Paikkoja alkaakin helposti siistiä aamulla, jotta myöhemmin päivällä ei tarvitsisi tehdä sitä ennen ruoanlaittoa, mutta tämäkin vain viivästyttää sinua. Siksi tiskit kannattaa hoitaa jo aterian jälkeen – tai hankkia astianpesukone.

6. Pakkaat lounaan juuri ennen lähtöä

Jos sinulla on tapana ottaa kotoa lounas mukaan, kannattaa se tehdä valmiiksi edeltävänä iltana. Näin et unohda sen tekoa, mikä kiireessä voi hyvin tapahtua. Todennäköisemmin myös teet itsellesi terveellisemmät eväät mukaan, jos et joudu tekemään sitä kiireessä.

7. Tarkistat sähköpostin

Tai Facebookin, Instagramin tai jonkin vastaavan. Sähköpostin ja sosiaalisen median selailuun uppoutuu helposti ja pian aamun aikataulu pettää. Jätä sähköpostin tarkistaminen työpaikalle ja selaa somet esimerkiksi matkalla töihin tai luennolle, jos käytät julkisia kulkuvälineitä.

Lähde: HuffPost


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.