Näillä keinoilla saat lapsetkin innostumaan tekemään enemmän kotiaskareita – ilman ainaista valitusta.

Lapsia voi joskus olla todella vaikeaa suostutella tekemään oma osansa kotitöistä, tai ainakin se saattaa vaatia huutamista, uhkailua ja kiristystä. Eikö olisikin hienoa, jos lapsesi auttaisivat kerrankin mankumatta, ja ilman että joudut lupaamaan heille siitä hyvästä matkaa Disneylandiin?

Näiden 7 keinon avulla voit innostaa lapsesi auttamaan innokkaammin kotitöissä.

 1. Nosta viikkorahaa
  Älä ajattele sitä lahjontana, vaan pikemminkin palkkiona kovasta työstä! Pidä viikkoraha silti järkevän suuruisena, äläkä maksa lapselle avusta liikaa. Pieni lisä voi kuitenkin motivoida lasta paljonkin!

 2. Laita musiikki soimaan
  Laita yhteistä lempimusiikkianne soimaan taustalle, ja lapset voivat kotiaskareita tehdessään vaikka tanssia välillä. Hyvällä tuulella ja iloisena on mukavampi tehdä kotitöitä.

 3. Siivotkaa yhdessä
  Siivoa lastesi kanssa yhdessä, ja homma ensinnäkin etenee nopeammin, ja lisäksi lapsista tuntuu, että he saavat sinulta tukea.

 4. Palkitse kivalla tekemisellä
  Tällä ei nyt tarkoiteta sitä matkaa Disneylandiin. Palkinnon ei tarvitse olla mitään isoa ja ihmeellistä. Vie lapsesi yksinkertaisesti vaikkapa puistoon tai rannalle ja osta teille kaikille jätskit, kun askareet on saatu tehtyä.

 5. Tee lasten lempiruokaa
  Lupaa lapsille, että kun työt on tehty, kokkaat heille heidän lempiruokaansa. Älä lahjo lapsia välttämättä herkuille, vaan mieluummin kunnon ruualla.

 6. Pitäkää hauskaa
  Hassutelkaa yhdessä siivotessanne, ja tee lapselle sellainen olo, että siivoaminenhan on ihan kivaa.

 7. Anna vähän isompi palkinto
  Voit joskus harvoin jopa luvata jonkun vähän isomman palkinnon, kuten vaikkapa uuden lelun. Sido siihen kutenkin vaikkapa jokin ehto, kuten se, että lelun saadakseen lapsen täytyy hoitaa askareensa kuukauden ajan valittamatta.

  Ota edellä mainitut vinkit käyttöön!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: CDC, Unsplash