Monet naiset piilottelevat tunteitaan, mutta esimerkiksi itkulle löytyy monia hyviä syitä, joten kyynelehtiäkin voi välillä ihan syystä.

Jokaisella on oikeus tunteisiin. Kukaan ei halua olla järkyttyneenä koko ajan, mutta itkemiselle löytyy usein hyvä syy, joten kyynelehtiminen ei ole silloin väärin. Tässä alla on seitsemän hyvää syytä itkeä, jolloin sitä ei pidä mitenkään hävetä.

1. Surullinen ohjelma

Jos esimerkiksi tv-sarjassa oleva lempihahmo kuolee, se voi itkettää, eikä siinä ole mitään väärää. Vaikka ohjelmien tapahtumat on käsikirjoitettu, kuvaavat ne silti todellisuutta. Sillekin voi rohkeasti itkeä, jos oma suosikkisarja loppuu.

2. Jokin hämmentää tai stressaa liikaa

Työn, sosiaalisen elämän ja kaiken muun tasapainottaminen on stressaavaa. Jos olet hämmästynyt siitä, kuinka paljon sinulla on tehtävää, voit itkeä. Se voi auttaa sinua rauhoittumaan ja olet sen jälkeen valmis suorittamaan kaikki tehtävät.

3. Menetät jotain materiaalista

Elämme valitettavasti sellaisessa maailmassa, jossa aineellisilla esineillä on erittäin suuri merkitys. Jos puhelimesi rikkoutuu, voit itkeä. Siinä saattoi olla niin paljon elämääsi liittyviä tärkeitä asioita esimerkiksi ladattua musiikkia tai kuvia, joten niiden menettämisen takia voi itkeä. Toki ne voivat olla tallessa muuallakin.

4. Ihastukseksi flirttailee jonkun toisen kanssa

Vaikka ihastuksesi ei olisi puolisosi, ainakaan vielä, voit tietysti itkeä, jos hän flirttailee jonkun toisen kanssa. Mutta jos toiselle flirttailija on oma puolisosi, se jos mikä itkettää ja sille on hyvä syy.

5. Et saanut unelmiesi työtä

Jos olet käynyt työhaastattelussa unelmiesi työpaikkaa varten, etkä tule siihen valituksia, voit itkeä. Se ei ole väärin. Itku on hyvä syy myös muissa asioissa, joita et saavuta, vaikka ne ovat unelmiasi.

6. Kuukautiskivut ovat sietämättömiä

Joillakin naisilla voi olla todella kipeät kuukautiskivut. Silloin on hyvä syy itkeä, kun käy kipeää. Itku voi olla tuona kuukauden aikana jopa herkemmässä kuin yleensä.

7. Et pidä itsessäsi jostain

Jos et pidä siitä, mitä näet peilissä, voit olla järkyttynyt ja itkeä. Mutta kun kyyneleet kuivuvat, sinun on hyvä muistaa, kuinka upea sinä oikeasti olet. Kaikilla on hetkiä, jolloin ei pidä itsessä jostain. On mahdotonta olla täydellinen aina kaikessa.

Ei ole hyvä, että silmät kostuvat jatkuvasti, mutta välillä se kannattaa, koska se vapauttaa tunteitasi. Ja itkeähän voi myös ilosta!

Lähde: Allwomenstalk