Se mikä tekee sänkyhommista hyvää, riippuu monesta asiasta ja myös siitä kenen mielipidettä kysytään.

Seksi on opittu taito, joka vaatii kommunikointia ja harjoittelua sekä energiaa ja kestävyyttä. Jos etsit jotain sellaista, joka toisi seksielämääsi vielä jotain parempaa, kannattaa kokeilla kahvia. Sillä on yllättävän monta positiivista vaikutusta siihen, kuinka hyvältä seksin harrastaminen tuntuu. Tässä alla on sellaisia kuusi kappaletta.

1. Kahvi lisää naisten libidoa

Austinissa sijaitsevassa Texasin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tarkasteltiin, miten kofeiini voisi vaikuttaa naisten kiihottumistasoon. Siinä mitattiin naisten fyysinen kiihtymistila ennen ja jälkeen kofeiinin nauttimisen. Tutkijat havaitsivat, että koska kofeiinilla on piristäviä ominaisuuksia, jotka lisäävät sykettä ja verenpainetta, kofeiinipitoisen juoman nauttiminen voi myös lisätä kiihottumista eli tehdä naisesta kiimaisen. Mutta tutkijat totesivat myös, että sukupuolivietti on hieman monimutkaisempaa kuin vain se, että verenkierto lisääntyy sukupuolielimissä.

2. Kahvi voi vähentää erektiohäiriöitä

Houstonin Texasin yliopiston terveystieteellisen keskuksen tutkimuksen mukaan kofeiini vähentää erektiohäiriöiden esiintymistä, varsinkin jos mies juo päivässä 2–3 kupillista kahvia. Se voi myös lisätä miehen testosteronitasoja, joka sekin auttaa erektio-ongelmissa.

3. Kahvi parantaa urheilullista suorituskykyä

Tutkijat havaitsivat São Paulon yliopiston tekemässä tutkimuksessa, että kofeiini parantaa pyöräilijöiden urheilullista suorituskykyä. Sen stimuloiva vaikutus keskushermostoon voi vähentää väsymyksen tunnetta ja parantaa samalla henkistä terävyyttä ja keskittymistä, joten kahvinjuojat kykenevät pysymään hereillä paremmin. Seksikin on loppujen lopuksi eräänlainen kestävyysurheilulaji.

4. Kahvi voi vähentää stressiä

Stressi voi häiritä sitä, että kykenee keskittymään seksin harrastamiseen. Koska kahvi vähentää stressiä, on siitä myös sillä tavalla apua seksin harrastamiseen, että kykenee nauttimaan seksistä paremmin, kun stressi ei ole sitä häiritsemässä. Kahvin on todettu vähentävän stressiä, ainakin jos sitä nauttii kohtuudella.

5. Kahvi alentaa riskiä masennukseen

On todettu, että kahvia juovat ovat onnellisempi kuin he, jotka eivät sitä juo. Jos on masentunut, ei seksikään todennäköisesti suju.  

6. Kahvinjuovat pysyvät terävinä

Seksi sujuu hyvin, kun kykenee pysymään tarkkaavaisena. Kahvi on silloin siinä hyvänä apuna, koska se parantaa juuri tarkkaavaisuutta. Se myös lisää valppautta, reaktioaikaa ja kestävyyttä.

Seksi on yksilöllinen kokemus, joten tuskin pelkkä kupillinen kahvia tekee suureksi rakastajaksi, mutta jotain apua siitä voi ainakin näiden juuri esiteltyjen tietojen mukaan olla.

Lähde: Bustle