On asioita, joita vain äidit ymmärtävät – ja sitten on asioita, joita vain teinitytön äidit ymmärtävät.

Teini-ikä on mullistavaa aikaa teinitytön elämässä ja äiditkin saavat siitä osansa. Teinityttö voi olla ilon, rakkauden ja onnen lähde, mutta toisinaan taas raivostuttava ja hermoille käyvä.

Alle onkin listattu 6 asiaa, jotka vain teinityttöjen äidit voivat ymmärtää.

1. He ovat enemmän nuoria naisia kuin pikkutyttöjä – paitsi hetkinä, jolloin eivät ole

Kikka on tietää, kumpi on läsnä minäkin hetkenä: nuori nainen, joka selaili yömyöhään vanhojen tansseihin pukua vai pikkutyttö, joka istuu sohvalla kikattelemassa piirretyille. Avulias tytär, joka edeltävänä iltana auttoi ruoanlaitossa vapaaehtoisesti voi pian pyöritellä silmiään asullesi. Mielialan muutokset ovat melkoisia ja niitä voi tapahtua lyhyessäkin ajassa.

2. Suljetun oven on parempi antaa olla suljettuna

Vuosien ajan koko perhe on saattanut viettää iltaa yhdessä koulutehtävien ja television katselun parissa. Se kuitenkin muuttuu. Tytön tullessa teini-ikään, hän alkaa olla enemmän omassa huoneessaan suljetun oven takana. Se voi alkuun tuntua pahalta, mutta pian äitikin oppii, ettei se ole este aikuistumisen tiellä vaan enemmänkin tarpeellinen osa sitä.

3. Äidit eivät voi korjata kaikkea ja tyttäret haluaisivat, etteivät he koko ajan sitä yrittäisikään.

Äideillä on halua suojella ja hoivata, mutta äiti ei voi tehdä kaikkea tyttärensä puolesta. Idea onkin opettaa häntä tekemään fiksuja ratkaisuja itse. Tytär varmasti tekee virheitä matkalla aikuiseksi, mutta on parempi, että hän tekee itse omat virheensä ja oppii niistä kuin toistaa muiden virheet.

4. Kun hän ei nuku, hän juttelee ystävilleen ja kun hän ei juttele heille, hän nukkuu

Ystävät ovat iso osa teinitytön elämää ja heille puretaan huolet ja murheet. Niinpä voi hyvin olla, että oletat tyttäresi olevan kiltisti unilla, kun hän oikeasti ”whatsappaa” menemään ystävilleen. Ja se on normaalia.

5. PMS tulee tutuksi

On tärkeää kuitenkin muistaa, että jokaista oven paiskausta kiinni ja kiukunpuuskaa seuraa pahoittelu myöhemmin. Se on hormoneista johtuvaa. Tytärtä suurempi voima ottaa vallaan ja hän on kuin Manaajan kohtauksesta, jossa tytön pää pyörii ympäri. Se ei ole kaunista ja on parempi antaa tilaa.

6. Teinityttö voi yhtenä hetkenä rakastaa sinua, sitten vihata sinua ja taas rakastaa ennen kuin ehdit sanoa Taylor Swiftin nimen kolmesti

Ei ole helppoa nähdä sinua äiskäksi kutsuvan tytön muuttuvan yhtäkkiä toisenlaiseksi vain, koska et ymmärrä mitään. Kuten jo on tullut ilmi aiemmin, mielialassa tapahtuu paljon muutoksia.

Lopulta äidit ymmärtävät, ettei suhde tyttäriin ole muuttumaton, mutta – jos kommunikaation pitää olemassa – on aina potentiaalia tavattomaan lähentymiseen ja äiti-tytär-suhteen syvenemiseen.

Oletko teinitytön äiti tai onko tyttäresi jo ohittanut teini-iän? Minkälaista sinun arkesi tyttäresi kanssa on ollut? Kommentoi alle!

Lähde: Huffington Post