Ihmissuhteista kannattaa pitää huolta myös masentuneena.

Masentuneena voi olla todella vaikeaa panostaa ihmissuhteisiin, mutta se kannattaa.
Tietenkin kannattaa miettiä tarkkaan, ovat ihmissuhteet sen arvoisia, että ne kannattaa säilyttää. Jokaisella on varmaankin kokemuksia suhteista, jotka tuntuvat ottavan enemmän kuin antavan.

Erityisesti masentuneena on tärkeää säästellä omia energioita ja pitää omasta jaksamisesta huolta, joten kannattaa keskittyä niin suhteisiin, jotka tekevät olostasi paremman.

Tärkeistäkin ihmissuhteista voi kuitenkin olla vaikeaa pitää huolta, jos oma psyykkinen vointi on huono.
Kokeile seuraavia neuvoja, jotta voisit myös masentuneena pitää huolta sinulle tärkeistä ihmissuhteista.

 1. Tee pieniä asioita
  Aina ei tarvitse tehdä mitään isoa ja ihmeellistä. Käy ystävän kanssa esimerkiksi kävelyllä tai kahvilla, tai jos et jaksa muuta, lähetä ystävälle tekstiviesti.

 2. Avaudu
  Kerro olostasi läheisimmille ihmisille, ainakin hieman. Jos läheisesi ymmärtävät, mistä etääntymisesi johtuu, he pystyvät paremmin auttamaan sinua eivätkä ajattele, että haluat heistä eroon.

 3. Täydellisyyden tavoittelu
  Älä ajattele, että sinun täytyy olla koko ajan kiinnostava ja juttujesi pitää olla hauskoja ja mielenkiintoisia. Ole oma itsesi, äläkä aseta itsellesi paineita, kun voit huonosti.

 4. Ajattele muita
  Masentuneena on vaikeaa ajatella muita, mutta koita ajatella myös läheistesi tunteita. Miltä esimerkiksi parhaasta ystävästäsi tuntuu, kun et enää jaksa nähdä häntä etkä vastaa hänen viesteihinsä?

 5. Yhdistä mukaviin asioihin
  Kun näet ystäviäsi masentuneena, pyri tekemään heidän kanssaan asioita, joista nautit. Jos siis nautit kahvilla käymisestä, luontokävelyistä, leipomisesta ja elokuvien katselusta, yhdistä tällaiset sinulle mieluisat asiat ystäväsi tapaamiseen. Näin sinulla on matalampi kynnys tavata ystäviäsi huonosta olosta huolimatta.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk