Riidat voivat äityä kumppanin kanssa tosi pahaksi, mutta riidellä voi myös tavoilla, jossa riidan hallinta pysyy käsissä.

Seuraava riita voi sujua paremmin, kun muistat nämä Your Tango -sivuston esittelemät keinot riitelemisen avuksi. On esimerkiksi tärkeää tietää, kuinka pysyä rauhallisena, kun taistelu on puolison kanssa kiivasta. Jos hermostut liikaa, ei riita tuskin ratkea eikä siitä ole mitään apua.

Näistä viidestä vinkistä voisi olla apua riitelyihin, jolloin riidan voi suorittaa sellaisella tavalla, jossa päästään myös lopulta yhteisymmärrykseen. Jos vielä puolisosikin käyttäisi näitä neuvoja hyväksi, voisiko riidat selvittää pelkällä rauhallisella keskustelulla?

1. Hengitä syvään

Syvään hengittäminen on olennainen osa stressitilanteiden hallintaa, joka voi tuntua kliseeltä. Mutta stressitilassa keho siirtyy taistelutilaan ja se näkyy myös riitelyssä. Joten juuri riidan alkamishetkellä, hengitä syvään, jolloin osa verestä palaa takaisin aivoihisi, jolloin voit ajatella selkeämmin ja pysyt rauhallisena.

2. Odota ennen kuin toimit

Ennen kuin reagoit riitaisaan hetkeen, laske kymmeneen. Sen aikana ehdit miettimään seuraavaa liikettäsi. Ehkä huomaat, että riitaa ei tarvitse edes aloittaa. Tämä vinkki tarkoittaa myös pitempää aikaa. Sen mukaan kannattaa odottaa jopa kaksi tuntia ennen kuin ottaa asian puheeksi. Siinä ajassa ehtii jo tekemään hyviä päätöksiä.

3. Älä ota asioita liian henkilökohtaisesti

Monet ottavat liian henkilökohtaisesti puolisonsa sanat, joita hän sanoo riitelyn aikana. Se voi johtaa tilaan, jossa tulee puolustettua itseä vähän liikaa. Siitä ei ole riidassa juurikaan apua. Kannattaa ensin miettiä, mitä puoliso oikein sanoi ja oliko sen käsittänyt jopa väärin.

4. Älä tartu toisen sanomiin asioihin

Riitelyn aikana tulee sanottua helposti jotain mitä ei oikeasti tarkoita. Siksi kaikkeen puolisosi riidan aikana sanomaan ei kannata jumittua liikaa. Silloin riita voi jumittua sellaiseen asiaan, josta ei ollut ensin koko riidassa kyseenä. Asia voi olla ihan turha asia, josta riidellä, jos puoliso on sanonut sen vain sen takia, että on vihainen.

5. Älä korota ääntäsi

Tämä viimeinen vinkki on todella tärkeä. Jos pystyt olemaan korottamatta ääntäsi, pysytte kumpikin riitelyn aikana rauhallisempana. Huutaminen kovalla äänellä vain lisää stressitilaasi, joten siitä ei todellakaan ole apua riitelyssä.

Lähde: Your Tango