Ruokailuiden välissä tapahtuva napostelu voi johtaa ylimääräisiin, turhiin kiloihin.

Napostelun hillitseminen voi puolestaan auttaa vähentämään painoa tai ylläpitämään tavoitepainoa. Ja tämä voi onnistua yllättävänkin helposti.

Reader’s Digest listasi 5 keinoa pakonomaisen napostelun lopettamiseksi:

1. Älä osta impulssiostoksena herkkuja

Älä pistäydy leipomossa sokeristen leivonnaisten perässä ja vältä ostoksilla ollessasi karkin ja suklaan ostamista. Älä myöskään sorru ostamaan pizzapalaa lähipizzeriasta.

2. Syö keittoja lohturuokanasi

Kun kaipaat lohturuokaa, lämmitä iso lautasellinen keittoa, jossa on paljon vihanneksia ja papuja. Tällainen keitto on maukas, hyväksi sydämelle, ravintoarvoiltaan rikas ja vähärasvainen.

3. Napostele kuorellisia pähkinöitä

Pähkinöiden kuoren murtaminen on terapeuttista, ja se vie huomiosi kokonaan. Lisäksi pähkinät ovat terveellisiä kohtuullisin määrin nautittuna. Valitse pähkinöistä saksanpähkinöitä, parapähkinöitä tai hasselpähkinöitä.

4. Heitä pois vähäisen ravintoarvon herkut

Käy läpi jääkaappisi ja kätkösi. Heitä pois kaikki jäätelöt, makeiset, sipsit, keksit, donitsit, kakut ja muut suolaiset ja makeat herkut, joita syöt liikaa ruokailuiden välissä. Tästä lähtien näitä herkkuja kannattaa syödä vain erikoistilaisuuksissa.

5. Ole nirso syöjä

Lapsille valitetetaan usein nirsoilusta ruoan suhteen, mutta sinä et ole lapsi. Saat olla pikkutarkka sen suhteen mitä syöt. Sääntönä kannattaa pitää seuravaaa: sitä, mikä ei näytä hyvältä, ei kannata laittaa suuhunsa.

Lähde: Reader’s Digest