Kun aamu alkaa hyvissä merkeissä, se auttaa tekemään koko päivästä paremman.

Tai toisin sanoen, jos heti aamu on huono, voi koko päivästä tulla huono. Siksi onkin tärkeää muistaa heti aamusta tehdä asiat siten, että olet virkeä ja hyvällä tuulella. Jos se ei meinaa onnistua, hyödynnä näitä Huffpost-sivuston ohjeita, joiden avulla päiväsi alkaa paremmin kuin ennen. Niitä noudattamalla pääset samalla eroon huonoista aamutavoistasi.

Virhe # 1: Torkkutoiminnon painaminen

Päivät alkavat monien mielestä aivan liian aikaisin. Monien täytyy olla jo kello 8 koulussa tai töissä. Me elämme aamuvirkkujen yhteiskunnassa, joten sille ei voi tehdä mitään. Mutta teet aamuheräämisestäsi vieläkin vaikeamman, jos käytät herätyskellosi torkkutoimintoa. Onhan se ihana lyödä itselle muutama minuutti lisää nukkumisaikaa, mutta se ei tee sinusta sen virkeämpää. Saatat vain häiritä pidempiä REM-uniaikojasi, jotka yleensä tapahtuvat aikaisin aamulla. Luonnollisen unisyklin toistuvat keskeytykset on yhdistetty sekä henkisiin (mm. kognitiiviset ongelmat ja masennus) että fyysisiin vaikutuksiin (mm. aineenvaihduntaongelmiin).

Virhe # 2: Annat matkapuhelimesi ohjata mieltäsi

Jos ensimmäinen asia, jonka teet aamulla, on sähköpostin tarkistaminen, sosiaalisen median tarkasteleminen tai päivän otsikoiden selaileminen, annat ulkopuolisten asioiden kaapata ajatuksesi heti aamusta. Joku muu on silloin päättänyt puolestasi, että mitä asioita aivoihisi menee.

Sen sijaan, että selailet puhelintasi, kannattaisi käyttää siihen kuluva aika esimerkiksi venyttelyyn. Syvään hengittäminen ja vedenjuonti ovat myös parempia vaihtoehtoja. Ehkä ehdit nyt myös sanoa kunnolla hei puolisollesi ja lapsillesi ennen kuin lähdette jokainen suorittamaan päivän tehtäviä. Olet tällä tavalla aamusta varmasti paremmalla päällä kuin jos esimerkiksi lukisit heti huonoja uutisia maailmalta.

Virhe # 3: Syöt aamulla jotain sokeripitoista

Sokeri ja superjalostetut aamiaisruoat aiheuttavat kehossa hormonaalisia muutoksia. Jos haluat aloittaa päivän hyvin, syö jotain terveellisempää, joka ei tee sinusta väsynyttä heti aamupäivästä. Se, että syöt sokeria ja menet heti istumaan työkoneen ääreen, on se pahin vaihtoehto. Syö jotain muuta ja käy vaikka happihyppelyllä ennen kuin aloitat työnteon tai lähdet työpaikallesi. Monihan tekee tällä hetkellä töitä kotona, joten ulkona ei tule helposti käytyä heti aamusta.

Virhe # 4: Et pese kasvojasi

Vaikka olisit pessyt kasvosi illalla, on ne hyvä pestä myös aamulla. Tiesitkö, että tyynyliinassa voi olla on yhtä monta mikrobia kuin wc-istuimessa? Siinä on hyvä syy pestä kasvot myös aamuisin. Kylmä vesi kasvojenpesuun voi tuntua hyvältä idealta, koska se virkistää. Mutta kannattaa käyttää pesuun haaleaa vettä, joka on kasvojesi iholle parempi vaihtoehto.

Virhe # 5: Et tee kaikkea mahdollista, jotta olisit paremmalla päällä

Olo voi tuntua aamulla väsyneeltä ja ärtyneeltä. Kannattaa silti yrittää jaksaa tehdä kaikki mahdollinen, jotta päiväsi alkaisi mahdollisimman hyvin. Avaa verhot, jos ulkona on jo valoisaa, jotta luonnonvalo auttaisi tekemään sinusta virkeämmän. Yritä järjestää aamulle edes muutama minuutti ylimääräistä aikaa, jolloin ehdit venyttelemään, miettimään ja hengittämään syvään tai tekemään jotain muuta, joka saa sinut hyvälle päälle.

Lähde: Huffpost