5 asiaa, jotka vain migreenistä kärsivät ymmärtävät

Ei, se ei ole vain päänsärkyä.

On vaikea koittaa samaistua migreenistä kärsivän olotilaan, jos ei ole itse sitä koskaan kokenut. Alla on 5 asiaa, jotka vain migreenistä kärsivät ymmärtävät.

Neuvot ovat ihan sallittuja, mutta älä oleta kivun olevan uusi asia

Monet migreenistä kärsivät ovat joutuneet sietämään sitä kauan aikaa. Heille on silloin tuttuja jutut kahvin ja juuston nauttimisen vähentämisestä ja luultavasti muutenkin tietävät, mitkä parhaiten auttavat olon korjaamiseen – etenkin, jos neuvoja jakeleva henkilö ei ole koskaan itse kokenut migreeniä. On mukavaa, että muut osoittavat välittävänsä, mutta ei kannata leikkiä olevansa kaikkitietävä aiheen suhteen.

Migreenistä kärsivät eivät ole draamakuningattaria

Empatia auttaa paremmin kuin oletus, että kaikki helpottuu särkylääkkeellä ja valittamisen lopettamisella. Migreeni kun ei ole kuin tavallinen päänsärky.

Kipu voi olla niin voimakasta, että tekee mieli huutaa

Se olkoon sallittua.

Migreenistä kärsivä voi vain haluta mennä piiloon maailmalta

Jokainen ihminen reagoi omalla tavallaan omaan migreeniinsä, joka voi myös olla erilainen eri ihmisillä. Osalla vilisee silmissä, toisille tulee paha olo tai tasapaino katoaa. Yksi asia kuitenkin on monille yhteistä: he haluavat piiloutua pimeään huoneeseen, kunnes olo helpottaa.

Migreenikrapulat voivat olla todella brutaaleja

Pimeässä piileskellessä migreenistä kärsivä ei ole tempaissut tolkuttomasti alkoholia, vaikka migreenin poistuttua siltä voisi vaikuttaakin. Migreenikrapulat voivat jatkua tunteja tai päiviä ja voivat saada kivusta kärsineen sekavan oloiseksi. Läheisten ei siis kannata nauraa ja pilkata, sillä toisin kuin baari-illan jälkeen, kyseinen olotila ei ole itse itselleen aiheutettu.

Lähde: Metro