Kehosta kannattaa pitää huolta jo varhaisessa vaiheessa, jotta vanhuus ei tuo mukanaan esimerkiksi ikävää selkäkipua.

Viparita karani -nimisen jooga-asennon sanotaan poistavan useita vaivoja ja kaikki mitä tarvitset sen tekemiseen on vain yksi seinä. Viparita karania (=jalat seinää vasten -jooga) kuvaillaan usein kaikista parhaimmaksi asennoksi, mutta se on myös äärimmäisen mukava asento, jossa on helppo viettää pidempikin tovi.

Aloita tekemällä harjoitusta noin 5-10 minuutin ajan, kunnes kehosi tottuu siihen.

5 asiaa, jotka tapahtuvat kehossasi, kun teet harjoituksen päivittäin.

1. Ruoansulatuksesi paranee

Liikkeen uskotaan uskotaan rentouttavan vatsaa ja suolistoa, jonka ansiosta ruoansulatus tehostuu. Liikkeen sanotaan myös ehkäisevän ummetusta, Yoga Journal kirjoittaa.

2. Verenkiertosi tehostuu

Tämä asento tehostaa ylävartalosi verenkiertoa. Liike voi samalla ehkäistä myös alaraajojen turvotusta.

Huom! Jos sinulla on korkea verenpaine, laita liikkeen aikana pääsi alle tyyny!

3. Kivut lievittyvät

Liikkeen on todettu ehkäisevän muun muassa raskauden loppuvaiheessa esiintyviä selkäkipuja. Liike ehkäisee myös jalkakipua ja jalkojen väsymystä.

4. Lievittää stressiä ja ahdistuneisuutta

Jalkojen nostaminen seinää vasten tarkoittaa sitä, että keho ja mieli saavat levätä. Syvään tapahtuma hengitys auttaa rentouttamaan koko kehon, keskushermosto mukaan lukien. Parasta kaikessa on se, että saat levätä ja antaa mielesi seikkailla!

5. Vahvistaa lonkkaa, jalkoja ja selkää 

Alaselkä, takareidet ja pakarat saavat hyvän venytyksen tämän liikkeen aikana. Tee harjoitus päivittäin ja pysyt notkeana sekä ehkäiset venähdyksiä. Säännöllinen harjoittelu ja paras keino ehkäistä selkäkipua, Tukholman Karoliininen instituutti kirjoittaa.

Voit katsoa oheiselta videolta, kuinka liike tehdään!