Noudata seuraavia vinkkejä, ja vältät tänä vuonna joulukilojen kertymisen.

Joulu on monen suosikkiaika vuodessa, eikä vähiten sen vuoksi, että silloin pöydät yleensä notkuvat erilaisista herkuista, kuten kinkusta, lohesta, suklaasta ja vihreistä kuulista.

Ikävä kyllä tällä on myös kääntöpuoli, sillä jatkuva herkuttelu saa monella aikaiseksi joulukilojen kertymisen. Moni stressaakin joulua jo etukäteen, sillä jouluna on ihana herkutella, mutta joulukilojen kertyminen masentaa jo etukäteen.

Moni näkeekin jouluherkuttelun todella mustavalkoisena: joko syöt kaikkea niin paljon kuin haluat, ja kilot kertyvät ropisten, tai vaihtoehtoisesti et herkuttele lainkaan, ja olosi on sen takia surkea.

Tänä vuonna voisit kokeilla seuraavia neuvoja, ja voisit sekä herkutella, että samaan aikaan välttää kilojen kertymisen.

Seuraavat kolme neuvoa auttavat sinua pitämään kilot kurissa, vaikka herkuttelisitkin.

 1. Ansaitse herkkusi
  Jos himoiset vaikkapa kakun palaa, pipareita, juustoja tai suklaata, käy ensin kävelylenkillä tai vaikkapa salilla. Treenin jälkeen olet polttanut kaloreita ja todellakin ansaitset herkkusi.

 2. 80/20
  Jouluun kuuluu herkuttelu ja hyvin syöminen, joten älä turhaan yritä välttää kaikkea herkuttelua ja jouluruokailua. Keskity syömään 80 % ajasta terveellisesti ja kevyesti, ja noudata normaalia ruokavaliotasi. Loput 20 % voitkin sitten herkutella ilman, että se saa kiloja kertymään.

 3. Muista treeni
  Joulu voi olla monelle vaikeaa aikaa treenata normaalisti, sillä moni matkustaa jouluksi pois kotipaikkakunnalta, tai kuntosalit voivat olla kiinni jouluna. Pyri kuitenkin pitämään kuntoilusta kiinni, ja mene vaikkapa hotellin kuntosaliin, etsi paikkakunnalta kuntosali, tee kotitreeni tai mene vaikkapa pitkälle kävelylle päivittäin. Pääasia, että et unohda treenaamista ja keskity pelkästään syömiseen.

  Noudata edellä mainittuja neuvoja, ja voit tänä vuonna herkutella hyvällä omallatunnolla!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Eat This, Not That