Jos nämä merkit kuulostavat tutulta, voi pomosi hyvinkin olla ihastunut sinuun.

Nauraako pomosi kaikille vitseillesi tai kehuuko hän sinua tiheämmin kuin ennen – tai onko hän kenties yhteyksissä viikonloppuisinkin? Jos tämä kuulostaa tutulta, voi pomollasi olla tunteita sinua kohtaan.

Kansainvälisen bisnespuhujan ja The Humor Advantage -teoksen kirjoittaneen Michael Kerrin mukaan voi olla vaikea tunnistaa, onko joku ihastunut sinuun vai käyttäytyykö hän todella mukavasti.

”Neuvonkin kaikkia tämän dilemman äärellä olevia etenemään todella varoen, sillä aikeiden tulkitseminen väärin voi olla noloa kummallekin osapuolelle ja vahingoittaa jopa uraa”, Kerr sanoi Business Insiderille.

Kerrin mukaan kannattaa kuitenkin tarkkailla merkkejä siitä, että kyse olisi todella ihastuksesta, koska jos näin on, voi sillä olla todella negatiivisia vaikutuksia työhösi ja tilanteelle halunnee tehdä jotain ennen kuin siitä tulee liian kiusallista.

Avuksi pomon mahdollisten tunteiden selvittämiseksi alle onkin listattu 15 merkkiä, jotka puhuvat sen puolesta, että pomosi on ihastunut sinuun.

1. Sinulla on ”sellainen kutina”

Työpaikka-asiantuntija ja johtajuusvalmentaja Lynn Taylorin mukaan toisinaan sisäinen ääni saattaa kertoa, että jokin sinun ja pomosi välillä tuntuu kiusalliselta.

”Vaistomaiset aistimukset eivät ole päähänpistoja. Ne ovat sinun alitajuntasi tehostettuna. Se on satojen faktojen laittamista yhteen johtaen lopulta tunteeseen tai fyysiseen tuntemukseen – tässä tapauksessa epämukavuuteen tai ärsytykseen. Jos olet onneton tai vihainen tilanteesta, olet oikeassa”, Taylor sanoi Business Insiderille.

2. Hän flirttailee

Kerr neuvoo seuraamaan, miten pomo käyttäytyy muiden työntekijöiden kanssa ennen kuin teet omia johtopäätöksiä – pomosi saattaa toimia samalla tavalla kaikkien kanssa, koska on sellainen luonteeltaan.

”Ja vaikka pomosi flirttailisi kanssasi aika ajoin, muista edelleen ottaa huomioon, miten hän toimii kollegoidesi kanssa. Hän voi olla luonnostaa flirttaileva persoona, joka ei tarkoita mitään pahaa”, Kerr kertoi.

Ota myös omat toimesi huomioon; flirttaileeko pomosi, koska olet itse ollut hieman flirttaileva hänen kanssaan? Ole varuillaan, kun tulkitset toisten tarkoitusperiä käytöksensä takaa.

Jos huomaat olevasi ainoa, kelle pomosi flirttailee ja se ei johdu sinun käytöksestäsi häntä kohtaan, on se vahva merkki siitä, että hän on ihastunut sinuun.

3. Säännölliset yksityiset tai myöhäisillan tapaamiset

Jos sinua toisinaan pyydetään jäämään normaalin työajan jälkeen ja sinulla ja pomollasi on oikea yhteisprojekti, se on Taylorin mukaan oma juttunsa. Jos kuitenkin huomaat, että sinut jatkuvasti valitaan tapaamisiin ja ne ovat myöhään tai yksityisiä tapaamisia on tarpeettoman paljon, voi pomosi koettaa ylittää ammattimaisuuden rajat.

4. Hän viestittää tai soittaa ilman tiettyä syytä

Kerrin mukaan monilla pomoilla on runsaasti töitä, joten kun hän ottaa aikaa vain soittaakseen satunnaisesti sinulle ilman mitään tiettyä syytä, voi se olla merkki siitä, että hän ajattelee sinua enemmän kuin pitäisi.

5. Hänen kehonkieli on leikkisä tai sensuaalinen

Tarkkaile pomosi kehonkieltä ja katsekontaktia. Kerrin mukaan jos huomaat pomosi vilkuilevan sinua usein tai pitävän katsekontaktin pidempään kuin sinusta tuntuu mukavalta, voi se olla merkki ihastuksesta.

6. Hän suosii sinua

Kyse voi tietysti olla siitä, että hän kunnioittaa sinua ja luottaa kykyihisi, mutta jos hän toimissaan alkaa olla selvästi kyse suosimisesta, voi se Kerrin mukaan viitata siihen, että hän pitää sinusta hieman liikaa.

Taylorin mukaan ihastunut pomo voi antaa esimerkiksi parempia projekteja, antaa jotain etuja, kuten joustavammat työajat, viedä sinut usein lounaalle tai saat häneltä jonkinlaista erityiskohtelua.

7. Hän kutsuu sinut viettämään aikaa töiden ulkopuolella

Kerrin mukaan kyse voi olla vain kahvilla käymisestä töiden jälkeen, mutta jos tämä tapahtuu muiden merkkien lisäksi, voi se olla todella merkki ihastuksesta.

8. Hän arvostaa mielipidettäsi enemmän kuin muiden

Tämä voi olla myös merkki siitä, että pomosi arvostaa sinua työntekijänä, mutta jos hän kysyy mielipidettäsi henkilökohtaisiin asioihin vaatteista ihmissuhdepulmiin, voi se kieliä muusta.

”Neuvojen kysyminen rakkauselämää ajatellen voi olla täysin viatonta, mutta se voi olla myös pomon kikka koettaa selvittää, mitä todella ajattelet hänestä”, Kerr kertoi.

9. Hän usein kehuu sinua – muuten kuin työhön liittyen

Taylorin mukaan jos työhön liittymättömiä kehuja satelee suuntaasi tai kehut alkavat kuulostaa epäsoveliaalta, voi pomosi viehätys sinua kohtaan olla muuta kuin ystävällistä. Kerrin mukaan kehut ulkonäöstäsi, tyylitajustasi tai mahtavasta luonteestasi ovat erityisesti vahvoja merkkejä ihastuksesta.

10. Hän hakee fyysistä kontaktia

Osa ihmisistä pitää välinpitonsa ilmaisemista fyysisesti, mutta viattomalla tavalla. Jos pomosi kuitenkin näkee vaivaa koskettaaksen sinua esimerkiksi käsivarteen tai polveen tai halaa sinua aina, kun mahdollista, voi hän koettaa vihjata jotain. Jos tämä tekee olosi epämukavaksi, kannattaa sinun puhua asiasta jollekin.

11. Hän nauraa liian helposti – ja liian pitkään – vitseillesi

Ylitsevuotava nauraminen voi toisinaan olla Kerrin mukaan mainio ”ihastusbarometri”.

12. Hän vitsailee seurassasi

Taylorin mukaan tämä voi olla flirttailun muoto. Huumoria työpaikalla tarvitaan, mutta on eri asia, jos pomo flirttailee tai kiusoittelee lähinnä sinua.

13. Hän uskoutuu sinulle

Pomosi voi avata työ- ja yksityiselämänsä asioita sinulle, koska luottaa sinuun, mutta Kerrin mukaan tässä voi olla myös kyse siitä, että hän haluaa syventää teidän välistä suhdettanne ja uskoutuminen on todistettu tapa onnistua siinä.

14. Hän muuttaa yllättäen tyyliään

Kerrin mukaan uudet asut, uusi hiustyyli ja panostaminen yksityiskohtiin voivat johtua siitä, että pomo toivoo jonkun kiinnittävän huomionsa sinuun – ja kyse voi olla juuri sinusta.

15. Hän antaa sinulle lahjoja

Jos kaikki saavat töissä lahjoja, se on mahtavaa. Taylorin mukaan se ei kuitenkaan ole yhtä herttaista, jos flirttaileva pomosi salaa laittaa suklaasuukkoja työpisteellesi.

Lähde: Business Insider

Kommentit

Kommenttia