13 kamomillateen hyötyä iholle ja terveydelle – ”Hidastaa ikääntymistä, auttaa kuukautiskipuihin…”

Jotkut laittavat teepusseja silmille kauneudenhoidon takia. Mutta kamomillatee tekee kauneudelle sekä terveydelle hyvää ihan jo sen juomisen kautta, mutta sitäkin voi laittaa silmille mm. silmäpussien pienentämiseksi.

Teenjuojien kannattaa ehdottomasti lisätä valikoimiinsa kamomillatee, jos sitä ei jo ole tullut hankittua. NDTV-uutissivustolla kerrotaan kuinka monilla suotuisilla tavoilla tämä taikajuoma vaikuttaa sen juojiin. Kaunis kamomillakukka on kotoisin Aasiasta, Euroopasta, Australiasta ja Pohjois-Amerikasta ja se kukkii alkukesän aikana.

Kamomillatee sisältää chamazulenea, aromaattista kemiallista yhdistettä, jolla on tulehdusta ja kipua lievittäviä sekä kouristuksia estäviä ominaisuuksia. Sitä ei kuitenkaan suositella raskaana oleville ja sen liikakäyttö voi olla kaikille haitallista. Kuppi päivässä tai oikeastaan illassa sopii lähes kaikille, ja sivustolla kerrotaan peräti 13 tapaa, jolla se tekee meille hyvää.

1. Auttaa unensaamisessa ja unettomuudesta kärsiviä

Kamomilla tee rentouttaa, joten sen avulla nukahtaa paremmin. Siinä ei ole kofeiinia, kuten monissa muissa teelajikkeissa, joten sen juominen onnistuu illallakin.

2. Parantaa immuunijärjestelmää

Tämä tee ennaltaehkäisee sekä myös torjuu sairauksia. Se taistelee haitallisia bakteereja vastaan ja kykenee siten parantamaan immuunijärjestelmääsi.

3. Auttaa flunssaoireissa

Jos esimerkiksi flunssa kuitenkin pääsee iskemään, kannattaa silloinkin juoda kamomillateetä. Se nimittäin auttaa nenän tukkoisuuteen, vuotavaan nenään sekä vähentää kurkkukipua.

4. Vähentää lihaskouristuksia ja kuukautiskipuja

Myös kuukautisten aikaan kannattaa juoda tätä taikajuomaa. Sillä on kipua lievittäviä ja kouristuksia estäviä ominaisuuksia. Se rentouttaa kohtua ja vähentää prostaglandiinin (hormonin kaltainen aine, joka aiheuttavat tulehduksia ja kipuja) tuotantoa.

5. Rauhoittaa vatsaa

Kamomillatee on erittäin toimivaksi todettu ruoansulatusta edistävä juoma ja sitä käytetään myös erilaisten maha-suolikanavan häiriöiden, kuten ilmavaivojen, ruoansulatushäiriöiden, ripulin, ruokahaluttomuuden, pahoinvoinnin ja oksentelun hoidossa.

6. Voi käyttää myös haavojen hoidossa

Aikanaan roomalaiset, kreikkalaiset ja egyptiläiset käyttivät jo kamomillateetä haavojen hoitoon ja edistääkseen niiden parantumista. Tämä johtuu siitä, että kamomillakasvilla on anti-inflammatorisia ja antimikrobisia ominaisuuksia. Se parantaa myös ihosairauksia, kuten psoriaasista ja ekseemaa.

7. Vähentää stressiä

Tämän päivän maailmassa on aina kiire, joten se voi olla stressaavaa ja ahdistavaa. Kamomillatee rentouttaa, joten se voi samalla vähentää stressiä.

8. Antaa iholle hehkua

Tämä tee voi tehdä ihmeitä myös iholle. Se on täynnä antioksidantteja, jotka auttavat tekemään ihosta terveemmän näköisen ja antaa sille myös hehkua.

9. Vähentää aknea

Kamomilla voi ehkäistä aknen syntymistä, mutta myös vähentää siitä syntyneitä arpia. Se vähentää myös tulehduksia, joka auttaa aknen lisäksi monissa muissakin iho-oireissa.

10. Hidastaa ikääntymistä

Kamomillatee sisältää paljon antioksidantteja, joten se suojaa ihoa vapaiden radikaalien vaurioilta. Se nopeuttaa solujen ja kudosten uudistumista, auttaa kiristämään huokosia ja hidastaa ikääntymistä.

11. Hoitaa auringonpolttamaa ihoa

Haitalliset ultraviolettisäteet (UV) voivat aiheuttaa ihollesi erilaisia ​​ongelmia. Kamomillatee tunnetaan antioksidanttisista, rauhoittavista ja anti-inflammatorisista ominaisuuksistaan. Jos aurinko on polttanut ihoa, tämä vinkki ei koske silloin teen juomista, vaan sitä laitetaan suoraan iholle. Voit ensin valmistaa teen ja jäähdyttää sen perusteellisesti. Sen jälkeen kastele pyyhe teehen ja levitä se auringonpolttamalle alueelle.

12. Vähentää silmien alla olevia tummia alueita

Tässäkään ohjeessa ei juoda teetä tai ensin voidaan juoda, mutta teepussit kannattaa ottaa talteen ja laittaa ne kylmään. Kun laitat kylmän kamomillateepussin silmiesi päälle, vähentää se silmien turvotusta sekä vaalentaa silmien alla olevia tummia alueita.

13. Vähentää hilsettä

Oletko kyllästynyt päässäsi olevaan hilseeseen? Myös silloin kannattaa juoda kamomillateetä. Se auttaa poistamaan ja ehkäisemään hilseen syntymistä ja rauhoittaa päänahan ärsytystä. Mitä jos tällä teellä huuhtelisi pesun jälkeen koko päänahan?

Lähde: NDTV


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.