12 syytä, miksi äidit ovat parhaita roolimalleja

Monelle oma äiti on paras roolimalli kuin olla voi.

Toisinaan äitejä saatetaan pitää itsestäänselvyytenä, mutta monelle oma äiti on silti paras roolimalli. Äidit ovat kuin tosielämän supersankareita useiden supervoimien kera; äiti on kasvattanut lapsiaan, ollut heidän tukena ja rinnalla elämän eri vaiheissa, huolehtinut ja hoitanut ja aina puolustanut omiaan.

Äideiltä voikin oppia monia asioita, minkä takia alle on listattu 12 syytä, miksi äidt ovat parhaita roolimalleja.

1. Säpäkkyys

Ystäväsi voivat ajatella, että äitisi on suloisin ja kiltein ihminen maan päällä, mutta he eivät ole nähneet sitä säpäkkää puolta, jonka sinä tunnet. Tiedät äitisi osaavan laittaa jauhot suuhun ihmisille tai saavan heidät vaikenemaan pelkällä katseella.

2. Vahvuus

Äideille voisi antaa maailman vahvin nainen -tittelin heidän kestettyään uhmaiät, murrosiät, teini-iät ja kaikki ne kiukuttelut ja kapinoinnit kaikkien elämän huolien ja murheiden lisäksi.

3. Viisaus

Äideillä on kuin jokin ylimääräinen aisti, jolla he huomaavat asiat, joita et itse edes aina välttämättä tiedosta. Esimerkki? Se kun äitisi varoitteli sinua pojasta, jota tapailit – äiti oli oikeassa, se tyyppi ei ollut hyvä sinua kohtaan.

4. Tyylikkyys

Kun eri vuosikymmenten trendit kiertävät ja tulevat uudelleen muotiin, löydät äidin vaatekaapista vaatteita, jotka olivat hänen nuoruudessaan iso juttu ja nyt sinä voit käyttää niitä.

5. Jättää tuomitsematta

Voit luottaa siihen, että äidille voit kertoa kaiken tai tehdä hänen edessään lähes mitä tahansa eikä hän rakasta sinua yhtään vähemmän tai tuomitse sinua tekojesi takia.

6. Kokkaustaidot

Kotiruokaa on vaikea voittaa ja äidit osaavat loihtia todella maittavia aterioita. Vannot aina itsellesi opettelevasi äidin kokkaussalat, mutta lopulta keskityt vain syömiseen.

7. Positiivisuus

Hän osaa lohduttaa ja valita sanansa oikein piristäen sinua – vai muistatko hetkiä, jolloin olet purkanut mieltäsi äidillesi ja olosi ei olisi sen jälkeen parantunut?

8. Itsevarmuus

Äidit osaavat olla viileitä kuin viilipytyt eivätkä välitä, mitä ihmiset heistä ajattelevat. Monet toivovatkin, että olisivat yhtä itsevarmoja, että voisi poiketa päiväkahville kahvilaan sunnuntaina jopa olohousuissa.

9. Rehellisyyden puolesta puhuminen

Rehellisyys maan perii. Tähän monet äidit luottavat ja ovat opettaneet samaa jälkikasvulleen. Äidit osaavat sanoa myös rehellisen mielipiteensä asioista, joista muut eivät sitä suostu sanomaan vaatteista uuteen hiustyyliisi.

10. Epäitsekkyys

Äiti laittaa sinut aina itsensä edelle. Se, jos mikä, on aitoa ja puhdasta rakkautta.

11. Ei koskaan luovuta

Omistautuminen tavoitteen saavuttamiseksi on jotain, mitä äiti on opettanut. Oli kyse sitten nuuskimisesta huoneessasi tai sinun hätistelystä varaamaan aika lääkärille jatkuvan yskäsi takia, ei äiti koskaan luovuta ja hän ajattelee sinun parastasi.

12. Treffineuvot

Äidillä voi olla näkemystä asioihin enemmän kuin parhailla ystävilläsi ja hän osaa antaa hyviä treffineuvoja. Äidit myös osaavat hyvin huomata, milloin treffailemasi tyyppi ei kuulosta rehdiltä kaverilta ja näin osaavat varoittaa sinua, ettei sydämesi säry.

Mitä sinä olet oppinut äidiltäsi? Onko sinun äitisi roolimallisi? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.