Omilla toimintatavoillaankin voi auttaa ihoa näyttämään nuorekkaalta.

Erilaisista seerumeista rasvoihin ja voiteisiin, ihoa hoidetaan ja koitetaan saada näyttämään nuorelta monin tavoin. Omilla toimillaan ja tavoillaankin voi kuitenkin vaikuttaa siihen, kuinka nuorekkaalta iho näyttää.

Alla on ihotautilääkäreiden yksinkertaisia neuvoja ja niksejä, joita voit toteuttaa päivittäin näyttääksesi nuoremmalta.

1. Luovu pilleistä

Ihotautilääkäri Francesca Fuscon mukaan pillit edistävät suun seudun ryppyjä. Tämä johtuu muodosta, johon huulesi menevät, kun käytät pillejä.

2. Nuku tarpeeksi

Ei niitä turhaan sanota kauneusuniksi. Unen määrä ja laatu vaikuttavat suuresti siihen, miltä ihosi näyttää. Nuku alle kahdeksan tuntia yössä ja Osmosis Skincaren johtaja Ami Shvartzmanin mukaan saat kiusakseksi enemmän ikääntymiseen liittyviä merkkejä. Sen lisäksi pelkkä makoilu antaa lihasten rentoutua, mikä voi auttaa vähentämään ryppyjen ilmestymistä yön aikana.

3. Vaihda nukkuma-asentoasi

Fusco kertoo näkevänsä aina, millä puolella hänen potilaansa nukkuu.

”Hymyjuonne on syvempi ja poskessa on pieni, pystysuora juonne”, hän kuvailee.

Kun nukut samassa asennossa joka yö, sama kohta kasvoista painautuu tyynyä vasten. Ajan myötä iho ei tasoitu niin helposti ja näin muodostuu Fuscon mainitsemat juonteet.

”Selällään nukkuminen on paras vaihtoehto, mutta jos et pysty siihen, sitten on parempi nukkua saman verran kummallakin kyljellä”, hän neuvoo.

4. Viestittele fiksummin

Fusco suosittelee pitämään puhelinta silmien tasolla, kun viestittelet. Hänen mukaansa jatkuva alaspäin katsominen luo aiemmin niskajuonteita.

5. Löysennä ponnaria

Älä laita hiuksiasi tiukalle poninhännälle.

”Se aiheuttaa vetoa karvatupeille ja vuosien aikana se voi johtaa hiusrajan vetäytymiseen”, Fusco neuvoo.

6. Hanki ilmankostutin

Kasvojen kauneusleikkauksia tekevä James C Marotta suosittelee nukkumaan ilmankostuttimen kanssa, jotta kosteutta palautuisi takaisin ihoon.

”Lämmön nostaminen tai takan polttaminen pitääksesi sinut lämpimänä imee kosteutta ilmasta, mikä voi johtaa kuivaan, punoittavaan ihoon, millä ajan myötä on vanhentavia vaikutuksia”, hän kertoo.

7. Taputtele iho kuivaksi

Marottan mukaan kasvojen hierominen pyyhkeellä voi aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä johtuen ihon jatkuvasta nykymisestä ja vetämisestä. Sen sijaan on parempi taputella pehmeällä pyyhkeellä ihoa kuivaksi.

8. Mene salille

Kuntoilu antaa sinulle luonnostaa säihkyvän ilmeen, mutta sillä on myös suuremmat vaikutukset, jos teet sitä jatkuvasti.

”Kuntoilu ainakin kolmesti viikossa pitää kehosi ja ihosi tiukempana ja hehkuvampana”, sanoo ihotautilääkäri Sejal Shah.

9. Vältä äärimmäiset ilmeilyt

Kulmien kurtistelusta silmien siristelyyn ja huulten mutristeluun luo ryppyjä tai pahentaa niitä, joita sinulla jo on. Ihotautilääkäri David E. Bankin mukaan ihon alettua menettää kimmoisuuttaan, voi syntyä ryppyjä. Hän suositteleekin tällaisten ilmeiden tekemisen rajoittamista sekä käyttämään aurinkolaseja myös talvella, sillä se estää siristelyä auringon takia.

10. Syö päivittäin porkkanoita

Porkkanat ovat hyvästä sinulle muutenkin kuin silmiäsi ajatellen.

”Iho kohtaa monia ympäristötekijöitä päivittäin, kuten aurinkoa ja saasteita, mitkä yhdistettyä stressiin johtavat heikompiin puolustuksiin vahingoittavia vapaita radikaaleja vastaan”, Baks sanoo.

Porkkanoissa on karaotenoideja, jotka suojelevat ihoa näiltä sabotoijilta ja vuorostaan estävät siis ryppyjä.

Lähde: Women’s Health