Haluaisitko oman koiran, mutta et ole vielä aivan varma asiasta? Kaipaako puolisosi suostuttelua ja taivuttelua koiranpennun hankinnan suhteen?

Koiran ostaminen on iso päätös, jota ei kannata tehdä hetken huumassa. Koirat vaativat aikaa ja huomiota päivittäin, eikä niiden kouluttamistakaan kannata laiminlyödä. Jos kuitenkin olet harkitsemassa koiranpentua tosissasi, voivat alla olevat syyt toimia viimeisenä kimmokkeena hankintaan. Varoitus: jos haluat välttyä koiranpennun hankinnalta, älä lue eteenpäin!

Nainen.com listasi parhaat syyt koiran hankintaan. Näiden syiden varjolla voit perustella pienen pennun itsellesi ja muille.

10 hyvää syytä koiranpennun hankkimiselle:

1. Ne ilahduttavat päiviäsi

Koirat saavat sinut hymyilemään ja nauramaan aidosti. Ne ovat aina iloisina vastassa ovella, vaikka olisit kuinka väsynyt ja ärsyyntynyt. Hännänheilutuksella saa ihmeitä aikaan!

2. Ne tuovat kodikkaan tunnelman

Koirat tuovat henkeä ja eloa kotiisi. Ne tekevät kodistasi lämpimän ja kutsuvan; paikan, jonne on mukava palata aina uudestaan ja uudestaan.

3. Ne lievittävät stressiäsi

Koirien taputtelu ja paijailu auttaa sinua voimaan paremmin ja taistelemaan stressiä vastaan. Koirat ovat suhteessa varsin edullinen tapa hankkia jatkuvaa kotiterapiaa.

4. Ne tuoksuvat ihanilta

Oletko koskaan haistellut pentukoiria tai koirien tassunpohjia? Koirat tuoksuvat koirilta, ja monista ihmisistä tämä on vain aivan ihanaa!

5. Ne ovat lojaaleja

Koira on aina tukenasi ja vierelläsi. Ne ovat uskollisia kumppaneita niin ylä- kuin alamäissäkin. Koiralle voit uskoutua täysin, ja voit olla varma siitä, ettei se kerro salaisuuksiasi eteenpäin.

6. Ne ovat syötävän suloisia

Koirat ja etenkin pentukoirat ovat maailman suloisimpia otuksia. Kuka voisi edes vastustaa pientä jaloissa pyörivää palleroa? Ja ne pienet nappisilmät – awww!

7. Ne tutustuttavat sinut uusiin ihmisiin

Koiran kanssa lenkkeillessä joutuu väistämättä juttelemaan tuntemattomille ja ventovieraille. Ota tämä harjoituksena small talkista ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Se on hyvä taito elämässä.

8. Ne vievät sinut pois mukavuusalueeltasi

Koirat opettavat kohtaamaan vastoinkäymisiä – oli kyse sitten pureskelluista designer-kengistä tai hädän tekemisestä kalliille persialaiselle matollesi. Koiranpennut ovat hyvä ensimmäinen vaihe toisesta elävästä olennosta huolehtimiseen ennen kuin ja jos päätät hankkia oman vauvan.

9. Ne ovat seurallisia

Koiran kanssa voi viettää aikaa ja sille voi jutella kaikenlaista. Koirat ovat myös loppujen lopuksi melkoisen älykästä seuraa, ja voivat päihittää monet muut seuralaiset. Seurakoirat voivat myös olla ratkaisu yksinäisyyden kanssa kamppaileville.

10. Ne saavat sinut liikkumaan

Sen lisäksi, että koiraa on pakko ulkoiluttaa, koiran kanssa voi myös harrastaa erilaisia lajeja. Koira tekee hyvää kunnollesi ja terveydellesi. Koiran kanssa sinun täytyy nostaa peppusi ylös sohvalta ja lähteä ulkoilemaan – joka päivä.

 

Miten siis on – hankitaanko hauva? Kommentoi alla lempirotusi ja tägää se tyyppi, kenen kanssa haluasit hankkia koiran!