Voit hyvinkin huomata, ettet kaipaa näitä asioita enää parikymppistesi loppupuolella.

Virheistä oppii ja matka 20-vuotiaasta 30-vuotiaaksi onkin melko opettavaista aikaa opiskelijaelämästä valmistumiseen ja aikuistumiseen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saatat hyvinkin jättää taaksesi erilaisia huonoja puolia ja tapoja nuoruudestasi, mitkä eivät ole hyvästä sinulle.

Tällaisia asioita ovat muun muassa:

1. Huonot kaverit. Elämä on liian lyhyt kulutettavaksi huonoihin ihmissuhteisiin.

2. Halvat kengät. Ne näyttävät yhtä halvalta kuin mitä hintakin oli – ja ne ovat usein epämukavat käyttää.

3. Haaveet hulppeasta urasta, johon kuuluu vähän työtä ja iso palkka. Totuus kun on usein toinen.

4. Huonot parisuhteet. Kuten jo todettua, elämä on liian lyhyt huonoja ihmissuhteita varten eikä rakkausrintamallakaan kannata tyytyä huonoon suhteeseen.

5. Pikkumaiset perheriidat. Välillä on parempi niellä kiukku ja olla hiljaa.

6. Hammaslääkärin välttely vuosien ajan. Kun parikymppiset lähestyvät loppuaan, on hampaista huolehtiminen lisääntynyt ja hammaslanka tullut tutuksi.

7. Halvat lomamatkat. Saat yleensä juuri sitä, mistä maksoitkin: ankea hotelli pitkähkön matkan päässä kaikesta hauskasta.

8. Huono viini. Laatua oppii arvostamaan ja mieluummin juo yhden kalliin pullon kuin pari huonoa, jonka takia seuraavat 2-3 päivää menevät hukkaan.

9. Yökerhoissa roikkuminen. ”Mitä sanoit? Tämä musiikki on niin isolla! En kuule mitään! Mennäänkö sinne kivaan pubiin, missä on tuoleja ja kuuleekin jotain?”

10. Sosialisointi keskellä viikkoa. Hyvät yöunet vievät voiton hengailusta kavereiden kanssa yömyöhään keskellä viikkoa.

Lähde: Metro