Toisen laihtumista tuntuu olevan paljon luontevampaa kommentoida kuin lihomista.

Vaikka ulkonäön kommentoinnissa kannattaa aina käyttää harkintaa ja hienotunteisuutta, joskus laihduttajan elämäntavan ja ulkonäön kommentointi voi tuntua laihtumisessa onnistuneesta häiritsevältä. Kaikkea ei siis kannata päästää suustaan ulos.

Laihdutusurakkaa on sallittua kommentoida kannustavasti, mutta on lausahduksia, joita laihduttaja ei todellakaan halua kuulla, olivat he saavutuksestaan kuinka ylpeitä tahansa. Yli 30 kiloa laihduttanut Jennifer Lilley kokosi Huffington Postille listan häntä laihdutustaipaleensa aikana eniten ärsyttäneistä asioista.

Näitä kymmentä asiaa ei siis kannata sanoa ihmiselle, joka laihduttaa tai on juuri onnistunut laihduttamisessa:

1. Paljonko sinulla on vielä pudotettavaa?

Juuri pudotetun 20 kilon jälkeen ei varmaankaan enää kovinkaan paljoa?

2. Vau, näytät todella kauniilta nyt!

Tuntuu, kuin olisi muuttunut Frankensteinin hirviöstä prinsessaksi laihdutuksen myötä. Voiko haavoittavampaa kommenttia olla? Mitä tapahtui kaikelle ”sisäinen kauneus on tärkeintä”-todistelulle?

3. No, mitä vaatekokoa käytät?

Nykypäivänä lisääntyneestä avoimuudesta huolimatta ihmiset voivat varmasti jatkaa normaalia elämäänsä, vaikka eivät tietäisikään onko joku vaatekokoa S, M vai L ja onko hänen kuppikokonsa pienentynyt D:stä A:han.

4. Saat varmaan paljon kehuja nyt!

Ihminen on kehon sisällä on sama, oli sitten hoikka tai pullea. Se, että ihmiset kohtelevat hoikan ulkomuodon omaavaa eri tavalla, on surullista. Vai onkohan sitä oikeasti muuttunut iloisemmaksi laihdutuksen myötä?

5. Onko sinulla raskausarpia?

Kiitos huolenpidosta. Ei lainkaan intiimi kysymys. Kun kauppakassiin laittaa ruokaa, se venyy ja siihen tulee ryppyjä ja taitoksia. Kun sen tyhjenee, ne näkyvät siinä. Iho toimii vähän samalla tavalla.

6. Teetkö kuolemaa?

Tämä ja kysymykset kuten ”Oletko sairas?” ja ”Onko sinulla syömishäiriö?” ovat epäkorrekteja, vaikka muutokset vartalossa olisivatkin huimia laihdutuksen myötä. Kuka kehtaa kysyä tuollaisia ääneen, ajatteli sitten mitä hyvänsä?

7. Olit parempi lihavampana.

Tämän kommentoija oli parempi hiljaisempana. On ihan mukavaa pystyä sitomaan kengännauhansa taas ilman että vatsa on edessä ja ylösnousu tuntuu vaikealta. Ja mitä tuo kommentti edes tarkoittaa? Onko hänellä meneillään joku veto saada laihduttanut syömään liikaa taas uudestaan?

8. No hei, voithan sinä ottaa vielä toisen annoksen jäätelöä!

Voin, mutten halua. Se on asia, joka johdatti minut tähän tilanteeseen. Syömään suostuttelu on pahinta terroria, jota laihduttaneelle voi tehdä.

9. Millaista se oli?

Painonpudotus on saavutus, pudotti siten kilon tai viisikymmentä. Se ei kuitenkaan tee ihmisestä pyhimystä, valaistunutta, pelastajaa tai ihmistä, jonka surullinen sielu oli eksyksissä lihavassa vartalossa. Laihduttaja on iloinen, ettei ole enää siinä elämässä missä ennen oli, eivätkä kysymykset jotka pakottavat hänet taas muistelemaan plus-koon vaatteisiin änkeytymistä, ahmittuja ruoka-annoksia ja kiusaamista lihavuuden takia saa oloa mukavaksi.

10. Olet koonnut itsesi nyt!

Myös tämä saa tuntemaan olonsa sellaiseksi, ettei ollut aikaisemmin entisessä vartalossaan yhtään mitään. Ainut, mikä on muuttunut, on fyysinen ulkomuoto. Hoikistunut vartalo antaa jostain syystä ihmisille uskottavamman ja pätevämmän kuvan, mikä on surullista.

Lähde: Huffington Post