Ystävän exän deittailua ei katsota hyvällä – naiset suhtautuvat siihen miehiä jyrkemmin

Yksi ihmissuhteiden ”kirjoittamattomia sääntöjä” on se, ettei ystävän ex-kumppaniin kosketa.

Suurin osa ihmisistä ei suhtaudu hyvällä siihen, että ex-kumppani ja oma ystävä alkaisivat deittailla toisiaan, selviää deittisovellus Plenty of Fishin kyselystä. Tulosten mukaan kolmanneksella sinkuista ystävyyssuhde on jopa päättynyt, koska ystävä deittaili heidän exäänsä.

Cosmopolitanin mukaan kyselyssä ilmeni, että 77 prosenttia sinkuista noudattaa ”sääntöjä” aina tai usein, 18 prosenttia noudattaa niitä joskus ja vain viisi prosenttia sinkuista sanoi, että noudattaa niitä harvoin tai ei koskaan. Kyselyyn vastasi 1 500 sinkkua.

Tilanne on kuitenkin toinen, jos ystävää ei haittaa, että hänen exänsä ja ystävänsä tapailevat. 77 prosenttia vastaajista kertoi, että jos hän haluaisi tapailla ystävän tai perheenjäsenen ex-kumppania, hän hakisi sille ensin hyväksyntää – näin ollen on siis mahdollista saada äänensä kuuluviin aiheesta ennen kuin mitään tapahtuu.

Vaikka suurin osa suhtautuu ystävän ex-kumppanin tapailuun kielteisesti, on asenteissa tapahtunut lieventymistä eri sukupolvia verratessa toisiinsa. Cosmopolitanin mukaan kielteisimmin suhtautuu vuosina 1944-1964 syntyneet suuret ikäluokat (78%), kun X-sukupolveen kuuluvista (syntyneet vuosina 1965-1979) sitä vastustaa 73 prosenttia, Y-sukupolvesta (syntyneet vuosina 1980-1994) 68 prosenttia ja Z-sukupolvesta (syntyneet vuosina 1995-2000) 66 prosenttia.

Eroja on myös naisten ja miesten välillä ja naiset vaikuttavat kunnioittavan ”sääntöjä” enemmän kuin miehet. 63 prosenttia naisista on vahvasti sitä mieltä, ettei koskaan pitäisi vehtailla ystävän ex-kumppanin kanssa, kun taas miehistä vain 33 prosenttia on samaa mieltä.

Kun on kyse ystävän ex-kumppanin deittailusta, totesi 65 prosenttia kyselyyn osallistuneista naisista, ettei niin sovi tehdä. Miehistä samaa mieltä oli jälleen vain 33 prosenttia.

Mitä mieltä sinä olet, saako ystävän ex-kumppania tapailla? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: Cosmopolitan


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.