Yli puolet naimisissa olevista ovat pohtineet avioeroa

Vaikka eroa olisi harkinnut, monet ovat silti tyytyväisiä, etteivät toteuttaneet ajatusta.

Monella on saattanut olla epäilyksiä avioliittonsa suhteen ja ajatus erosta on käynyt mielessä, mutta asialle ei kuitenkaan ole tehnyt mitään. Tämä on tutkimuksen mukaan melko yleistä.

Kuuden yliopiston tutkijat teettivät kyselyn 3 000 25-50-vuotiaalle yhdysvaltalaiselle ja selvittivät, että yli puolet naimisissa olevista ovat ajatelleet avioeroa.

Glamourin mukaan 53 prosenttia kyselyyn osallistuneista oli jossain vaiheessa uskonut avioliittonsa olevan todella pahoissa vaikeuksissa. 25 prosenttia vastaajista oli ajatellut eroa edellisen kuuden kuukauden aikana ja 28 prosenttia miettinyt eroa menneisyydessä, mutta ei enää.

Koska ajatukset avieron suhteen olivat muuttuneet, kertoo se siitä, että vaikeat hetket voivat olla väliaikaisia. Suurin osa eroa harkinneista onkin ollut iloinen, että ero jäi toteuttamatta.

Yhdessä pysymistä katui alle prosentti osallistujista, kun taas 11 prosentilla tuntemukset olivat sekavat. Lähes yhdeksän kymmenestä oli iloisia yhdessä pysymisestä ja heidän onnellisuustasonsa olivat lähes samat kuin heillä, jotka eivät olleet koskaan ajatelleet eroamista.

Glamourin mukaan kyselyn tulokset eivät kuitenkaan ole mikään mainos avioeroja vastaan; siinä seurattiin vain pareja, jotka olivat pysyneet yhdessä, joten ei liene yllätys, että avioero miellettiin vääräksi ratkaisuksi lopulta.

Kyselystä voi kuitenkin ottaa sen opikseen, että vaikka olisit miettinyt suhteesi lopettamista tai epäillyt sen mahdollisuuksia kestää pitkään, ei se kerro siitä, että suhde olisi jo karilla. Parit ovat kestäviä ja vaikka voi vaatia töitä pysyä yhdessä, kun suhde on vaikeuksissa, voi se tehdä lopulta rakkaudesta vain vahvempaa.

Lähde: Glamour


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.