Seksin harrastaminen on osa ihmisten elämää myös vanhemmalla iällä ja tutkimuksen mukaan se voi auttaa nauttimaan elämästä enemmän.

Ihmiset ovat seksuaalisesti aktiivisia vielä reilusti yli kuusikymppisenäkin. Useampi kuin yksi kymmenestä (11 %) haluaisi aloittaa uuden seksisuhteen kuluvan vuoden aikana ja lähes neljännes (23 %) haluaisi kokeilla uusia juttuja makuuhuoneen puolella nykyisen kumppaninsa kanssa, selviää OnBuyn teettämästä kyselystä.

Vaikka vain kuusi prosenttia vastaajista koki seksiviettinsä kasvaneen ja lähes puolet (48 %) ei ollut kokenut mitään seksuaalista aktia viimeisen vuoden aikana, on kyselyn perusteella seksi silti yli 60-vuotiaiden mielessä. Kolme viidestä myönsi ajattelevansa seksiä viikoittain ja viidennes ajattelee seksiä päivittäin – ja heistä peräti kahdeksan prosenttia miehistä sekä naisista ajattelee seksiä 5-10 kertaa päivässä.

Aivan kuin seksin harrastaminen, myös fetissit ovat vanhemmankin väestön mieleen. OnBuyn kyselyyn vastanneista 20 prosenttia kertoi, että heillä on tiettyjä fetissejä.

Suosituin fetissi yli 60-vuotiaiden keskuudessa on BDSM, joka kiinnostaa 63 prosenttia heistä, joilla on fetissejä. Myös ikäleikit, joissa teeskennellään olevansa nuorempia tai vanhempia, sekä ryhmäseksi ovat yli kuusikymppisten mieleen.

Kyselyssä listattiin yhteensä kymmenen yli 60-vuotiaita eniten kiinnostavaa fetissiä. Alta voit katsoa fetissien top 10 -listan kokonaisuudessaan:

  1. BDSM (63 %)
  2. Ikäleikit (60 %)
  3. Ryhmäseksi (58 %)
  4. Dominoiva ja alistuva (56 %)
  5. Kohtaus/roolileikit (53 %)
  6. Jalkafetissi (51 %)
  7. Tirkistely/voyeurismi (47 %)
  8. Piiskaaminen (44 %)
  9. Edge play (41 )
  10. Kultainen suihku (38 %)

OnBuyn kyselyyn vastasi 2 381 yli 60-vuotiasta henkilöä heinäkuussa 2020.

Aiemmin kerroimme tutkimuksesta, jonka mukaan yli 65-vuotiaat haluaisivat harrastaa enemmän seksiä. Olemme myös kertoneet seitsemänkymppisestä pariskunnasta, jotka osoittivat, ettei seksi lopu iän myötä: he tekivät pornoelokuvan.