Yli 65-vuotiaat ovat myös aktiivisia deittirintamalla eivätkä pidä kiinni niin sanotusta kolmansien treffien säännöstä.

Vaikka ikää tulee lisää, ei se tarkoita sitä, että halut harrastaa seksiä katoaisivat ja seksielämä hiipuisi kokonaan. Brittitutkimuksen mukaan käykin juuri päinvastoin; 52 prosenttia yli 65-vuotiaista kokee, etteivät he harrasta seksiä tarpeeksi ja haluaisivat harrastaa sitä enemmän, kertoo Metro.

Independent Agen tutkimuksesta ilmeni myös, että he eivät ole innokkaita noudattamaan niin sanottua kolmansien treffien sääntöä, vaan lähes kolmannes yli 65-vuotiaista kertoi olevansa valmis sänkyleikkeihin ensimmäisillä treffeillä. Eläkeikään ehtineetkin ovat siis aktiivisia treffirintamalla ja yhdellä kymmenestä yli 75-vuotiaasta oli ollut tutkimuksen mukaan useita seksikumppaneita sen jälkeen, kun täyttivät 65 vuotta.

”Ikä ei ole este seksielämälle ja monet iäkkäämmät ovat seksuaalisesti aktiivisempia kuin monet ajattelevat”, Independent Agen palvelujohtaja Lucy Harmer kommentoi.

”Vahvat ihmissuhteet ovat tärkeitä myöhemmällä iällä ja ajatukset ystävyydestä, romantiikasta ja intiimiydestä voivat muuttua elämän aikana”, hän jatkoi.

”Läheiset ihmissuhteet voivat tarjota emotionaalista tukea ja vaikuttaa pitämällä yksinäisyyttä loitolla ja antaa sinnikkyyttä ja tukea päästä yli elämän vaikeiden aikojen. Seksi, deittailu ja parisuhteet voivat kuitenkin olla monimutkaisia ja se ei lopu iän myötä”, Harmer totesi.

Metron mukaan tutkimus todistaa, että ikä ei ole tyydyttävän seksielämän este, mikä on hyvä asia, sillä toisessa tutkimuksessa ilmeni, että seksi on parasta kuusikymppisenä. Deittisivusto Matchin Singles in America -kysely paljasti, että seksielämä saavuttaa huippunsa, kun ikä alkaa 6:lla ja tutkimukseen osallistuneista sinkuista naiset kertoivat saaneensa parasta seksiä 66-vuotiaana ja miehet 64-vuotiaana.

Tämä todennäköisesti johtuu siitä, että iän mukana on tullut lisää kokemusta ja tietoa siitä, mistä pitää sekä mikä itselle toimii. Myös vapaus kokeilla voi vaikuttaa: Metron mukaan kuusikymppisillä sinkuilla voi olla takana pitkä avioliitto ja deittimaailmaan paluu sen jälkeen voi antaa tuntemuksen vapaudesta kokeilla kaikkea kerran ja elää ilman rajoitteita.

On kuitenkin tärkeää muistaa suojautua myös vanhemmalla iällä, mitä monet eivät tee. Metron mukaan sukupuolitautien määrät ovat nousseet iäkkäämmillä 90-luvulta lähtien ja asiantuntijat ovat syyttäneet nykyistä suhtautumista satunnaiseen seksiin.

Metron mukaan lääkärit eivät myös usein ota huomioon iäkkäämpien seksielämää, sillä he olettavat ikääntyessä seksihalujen hiipuvan. Tämän takia suojautumisesta ei kysytä eivätkä vaihdevuodet ohittaneet naiset välttämättä mieti ehkäisyä, koska heidän ei enää tarvitse murehtia raskaaksi tulemisen mahdollisuudesta.

Tutkimusten opetus siis onkin, että on turha teeskennellä, että yli kuusikymppiset eläisivät seksitöntä elämää, koska tutkimusten valossa se ei pidä paikkaansa. Kun sen hyväksyy, voi sitten keskittyä varmistamaan, että myös iäkkäämät muistavat suojaseksin ja säännöllisten sukupuolitautitestien tärkeyden.

Lähde: Metro