On erittäin todennäköistä, että sinä tai ainakin joku läheisistäsi tuntee henkilön, jota on petetty – ellei peräti ole joutunut petetyksi itse.

Mutta kuinka moni lopulta päätyy selvittämään, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen? Tuore kyselytutkimus antaa tähän osviittaa.

Women’s Healthin mukaan kyselytutkimukseen osallistuneista noin yksi viidestä kertoi pettäneensä kumppaniaan. YouGovin teettämään kyselytutkimukseen vastanneista 18-29-vuotiaista 21 prosenttia ja 30-44-vuotiaista 17 prosenttia kertoi ainakin kerran olleensa uskoton.

Kyselytutkimuksen mukaan osa kuitenkin harrastaa seksiä ja muita seksuaalisia aktiviteetteja muun kuin kumppaninsa kanssa oman kumppanin suostumuksella. 17 prosenttia niin 18-29-vuotiaista kuin 30-44-vuotiaista kertoi saaneensa kumppanin suostumuksen toisen kanssa olemiseen.

Sukupuolia vertaillessa uskottomat kumppanit ovat Women’s Healthin mukaan useammin miehiä, sillä neljännes (25%) miehistä kertoi harrastaneensa seksuaalisia toimia jonkun muun kuin oman kumppanin kanssa, kun taas naisista saman myönsi 13 prosenttia.

Tulosten mukaan täysin yksiavioinen suhde oli myös enemmän naisten mieleen: 69 prosenttia naisista kertoi yksiavioisuuden olevan ihanteellinen parisuhteen muoto, kun samalla tavoin ajatteli hieman yli puolet (52%) miehistä.

Tämän lisäksi kyselytutkimus paljasti, että neljännes 18-29-vuotiaista ja 30-44-vuotiaista voisi tilanteesta riippuen harkita muuta kuin yksiavioista suhdetta, mutta vain kuusi prosenttia 18-29-vuotiaista ja yhdeksän prosenttia 30-44-vuotiaista olisi suoraan niin sanotusti okei asian kanssa.

Women’s Health muistuttaa, että olipa parisuhteesi minkälainen tahansa tyypiltään, on tärkeää, että sinä ja kumppanisi olette samalla sivulla. YouGovin kyselyyn vastasi yli tuhat yli 18-vuotiasta amerikkalaista ja sen tarkkoihin tuloksiin voit tutustua täällä.

Aiemmin kerroimme, millä aloilla työskentelevät todennäköisimmin pettävät naiset. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Women’s Health