Vaikka ne näyttävät kivalta, ovat yhä useammat tutkimukset tuoneet esiin korkokenkien käytön haittapuolia.

Korkokenkien aiheuttamien vammojen määrät ovat lisääntyneet etenkin nuorten naisten keskuudessa, käy ilmi University of Alabama at Birminghamyliopiston tutkimuksesta. Yhdysvaltain Consumer Product Safety Commissionin valvontajärjestelmästä saamien tietojen perusteella tutkijat arvioivat, että vuosien 2002-2012 aikana Yhdysvalloissa hoidettiin 123 355 korkokenkiin liittyvää vammaa päivystyspoliklinikoilla, ja tuona aikana vammojen vuosittainen määrä tuplaantui.

Marie Clairen mukaan nuoret naiset (20-29-vuotiaat) loukkaavat eniten itseään korkokenkien käytöllä ja eniten vahinkoa tapahtuu jaloille sekä nilkoille. Tuloksissa yllättää kuitenkin se, että eniten (50 prosenttia) vammoja tapahtuu kotioloissa, eikä esimerkiksi töissä tai kaupungilla liikkuessa.

Tutkijat kehottavat ottamaan huomioon riskit ennen kuin korkkarit laittaa jalkaansa. Jos niitä ehdottomasti haluaa käyttää, kannattaa ottaa huomioon kuinka usein ja kuinka pitkään niitä pitää jalassa; erillinen tutkimus sai selville, että käyttämällä korkokenkiä koko päivän, nilkkalihakset heikentyvät ja olet alttiimpi loukkaamaan itseäsi.

Lähde: Marie Claire