Nämä yleistykset, väärät käsitykset ja harhaluulot eivät ole yksinhuoltajien mieleen.

Ihmisillä on omanlaisensa käsitykset siitä, minkälaista yksinhuoltajana oleminen on. Monen kohdalla kyse voi kuitenkin olla myös harhaluuloista ja väärinkäsityksistä, koska eivät itse ole vastaavassa elämäntilanteessa olleet.

Eronneet yh-äidit ja yh-isät kertoivatkin Huffington Postin avioerosivuilla, minkälaisia ärsyttäviä harhaluuloja he ovat kohdanneet aiheeseen liittyen.

1. ”Ihmiset ajattelevat, että lapset – etenkin pojat – tarvitsevat isän huolimatta siitä, kuinka mahtava äiti on.”

2. ”Vastoin yleistä uskomusta, me kaikki emme ole epätoivoisia löytämään uuden kumppanin. Se ei onnistunut ensimmäisellä kerralla ja itse asiassa yh-vanhempana oleminen saa sinut enemmän krantuksi sen suhteen, kenet haluat elämääsi.”

3. ”On harhaluulo siitä, että jokainen avioero johtaa yksinhuoltajuuteen. Osa on onnekkaita saamaan hyvän vanhemmuussuhteen lasten toisen vanhemman kanssa. Yksinhuoltajuuden ja yhteishuoltajuuden välillä on suuri ero.”

4. ”Että saamme sentään ”tauon”, kun lapset ovat toisen vanhemman luona. En tiedä muista, mutta minun ”tauko” koostuu yleensä asioiden tekemisestä, mitä en voi tehdä lasten kanssa. Ja unesta, paljon kaivatusta unesta.”

5. ”En voi sietää sitä, kun naiset sanovat tietävänsä minkälaista on olla yh-äiti, koska heidän kumppaninsa on paljon töissä! Se ei ole lähimainkaan sama asia. Sinulla on edelleen emotionaalista ja henkistä tukea, taloustilanne on vakaa ja lapsillasi on isä. Perheesi on kasassa ja saat lohtua tietäen, että mies rakastaa ja kaipaa sinua. Hän tulee kotiin ja auttaa ja kaikki on normaalisti. Yh-vanhemmalla ei ole tuota.”

6. ”Ulkopuoliset ajattelevat meidän ”valinneen”, että teemme tämän yksin ja sen takia emme saisi valittaa, koska se on ”oma vika”. Just…”

7. ”Liian monet tuntuvat ajattelevan, että elämme joko sosiaalituilla tai saimme puolet ”miehen” tavaroista. Niin ja että jätämme lapset aina, kun tulee tilaisuus humalaisille seksiseikkailuille ja villeille tyttöjen illoille.”

8. ”Monet luulevat, että kotona olevana yh-äitinä sinulla on liikaa aikaa ja olet varmasti tylsistynyt. Hah!”

9. ”Yksi harhaluulo, jonka olen kohdannut, on se, että minun täytyy olla todella surkea tai tuntea kuin olisin ansassa yh-äitinä. Olen niin paljon onnellisempi yh-äitinä kuin olin avioliitossani.”

10. ”Lapset kasvavat jollain tavalla vinoon. Totuus on, että avioero johtaa usein onnellisempaan kotiympäristöön ja lapsista kasvaa tavallisia aikuisia.”

Lähde: Huffington Post