Avioliittoa on tutkittu monin tavoin ja nyt niiden pohjalta on kerätty yhteen vinkkejä siitä, miten avioliiton voi saada kestämään.

Lähes joka viikko uutisoidaan uudesta tutkimuksesta, joka on saanut jotain uutta selville siitä, miten parisuhde/avioliitto kestää (tai ei kestä) ikuisesti. Cosmopolitanin sivuilla koostettiin yhteen tuoreimpia tutkimustuloksia ja vinkkejä niiden pohjalta.

Näillä vinkeillä ja neuvoilla saat avioliittosi kestämään paremmin:

1. Viivyttele kihlauksen kanssa. Emoryn yliopiston tutkimuksen mukaan parit, jotka odottavat kolme vuotta tai kauemmin kihlautumisen kanssa eroavat 39 prosenttia epätodennäköisemmin kuin parit, jotka kihlautuvat vuoden sisään.

2. Käy kirkossa joka sunnuntai. Pelkkä käyminen ei kuitenkaan välttämättä riitä, sillä uskonnolliset parit eroavat 50 prosenttia epätodennäköisemmin, Emoryn tutkimuksesta ilmeni.

3. Rakasta kumppaniasi sisäisen kauneuden takia. Tämäkin tuli ilmi Emoryn tutkimuksesta: parit, jotka painottavat vaurautta tai ulkonäköä, eroavat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin parit, jotka eivät ole niin pinnallisia.

4. Pidä suuret, halvat häät. Isot häät järjestävillä pareilla on alhaisemmat avioeromäärät. Isot häät voivat olla merkki siitä, että parilla on paljon läheisiä ystäviä ja perhettä ja sellainen tuki on hyvästä avioliittoa ajatellen.

5. Mene häämatkalle. Häämatkalla käyneiden parien todennäköisyys eroon laski 41 prosenttia.

6. Älä tuhlaile kihlasormukseen. Kalliin sormuksen ostavat eroavat todennäköisemmin.

7. Jaa kotityöt yhdessä kumppanisi kanssa. Kotityöt jakavat pariskunnat ovat onnellisempia.

8. Löydä kumppanisi netistä. Parit, jotka löytävät toisensta koulusta tai nettideittisivustoilta eroavat vähemmän. Tämän tutkimuksen tosin rahoitti nettideittisivusto eHarmony.

9. Vietä aikaa muiden parien kanssa. Eronneita tai sinkkukavereita ei tarvitse häätää elämästään, mutta pariskunnat, jotka viettävät aikaa toisten parien kanssa omaavat paremmat parisuhteet, Kalifornian yliopiston tutkimus selvitti.

10. Älä tupakoi. Minnesotan yliopiston tutkimuksen mukaan tupakoitsijat eroavat 53 prosenttia todennäköisemmin.

11. Muista kommunikoida. Your Tangon sivuilla tehdyn kyselyn mukaan välinpitämättömyys ongelmien suhteen tai huono kommunikointi on yleisin syy, miksi parit eroavat.

12. Mene naimisiin vanhempana. Journal of Marriage and Family -julkaisussa ilmestyi tutkimus, joka totesi parien, jotka muuttavat yhteen ja menevän naimisiin nuorena, eroavan todennäköisemmin.

13. Älä sairastu. Michiganin yliopiston tutkimus sai selville surullisen huomion: vanhemmat parit, joissa nainen on vakavasti sairas, omaavat korkeammat avioeromäärät.

14. Katso ja puhu paljon romanttisista komedioista. Rochesterin yliopiston tutkimuksen mukaan parit, jotka puhut elokuvien parisuhteista puolittavat todennäköisyytensä erota. Parisuhteista puhuminen auttaa osapuolia ymmärtämään paremmin toistensa odotuksia ja virheitä.

15. Hanki korkeakoulututkinto. Virginian yliopiston tutkimus sai selville, että korkeakoulun käyneet parit yleisesti kertovat avioliittojensa olevan onnellisempia kuin parit, jotka ovat jättäneet korkeakoulun väliin.

Lähde: Cosmopolitan