Asiantuntijan mukaan oikea tapa lähteä pois treffeiltä riippuu siitä, mikä treffeillä on pielessä.

Lähes jokainen on joskus kokenut ainakin yhdet huonot treffit, jotka tuntuvat kestävän ikuisuuden ja treffeiltä vain haluaisi mahdollisimman pian pois. Mutta miten poistua paikalta? Psykologi, deittailuvalmentaja ja parisuhdeasiantuntija Paulette Shermanin mukaan oikea tapa vaihtelee sen mukaan, mikä treffeillä on pielessä: jotkin tilanteet kaipaavat hienotunteisuutta, toiset poistumista paikalta mahdollisimman pian.

Lue alta Shermanin viisi esimerkkiä erilaisista ikävistä treffitilanteista ja miten poistua paikalta.

Jos treffiseura on mukava, mutta kemiaa ei ole

Jos treffikumppanissa ei ole mitään vikaa, mutta sinulla ei vain niin sanotusti synkkaa hänen kanssaan, olisi kohteliasta kuitenkin kestää treffit loppuun asti. Jos et kuitenkaan halua tuhlata aikaasi häneen, ei sinun tarvitse tuntea huonoa omatuntoa siitä, jos poistut paikalta nopeasti ja Sherman suosittelee kestämään treffejä 40 minuuttia tai yhden juoman ajan, riippuen siitä, kumpi tapahtuu ensin.

Jos treffiseura tekee lähtemisesi vaikeaksi

Jos et löydä kohteliasta tapaa lähteä treffeiltä tai treffiseuralainen on painostava sinun pitämiseksi treffeillä, Sherman ehdottaa sanomaan esimerkiksi, että sinun täytyy olla hereillä seuraavana päivänä todella aikaisin, sinulla on sukulaisia vierailulla tai esimerkiksi tapaaminen, jota et voi perua. Anna tekosyyksi poistumisellesi tiukka aikaraja, johon et itse voi vaikuttaa ja pidä siitä kiinni.

Jos tunnet olosi turvattomaksi

Tällaisessa tilanteessa sinun täytyy toimia niin, mikä tuntuu oikealta. Jos seuralainen saa olosi epämukavaksi ja sinusta ei tunnu hyvältä vain rynnätä pois paikalta, on olemassa myös viekkaampia tapoja poistua. Voit esimerkiksi käydä vessassa ja ottaa yhteyden ystävääsi, että hän soittaisi sinulle tai tulisi tapaamaan sinua treffipaikalle, jotta pääset pois tilanteesta. Joissakin pubeissa ja baareissa on myös koodeja, joiden avulla voi viestittää henkilökunnalle esimerkiksi tilausta tehdessä, että kaipaat apua poistuaksesi treffeiltä – lue lisää täältä. Jos tunnet olevasi todella pois tolaltaan ja ahdistunut etkä ole julkisella paikalla, voit aina myös soittaa poliisille.

Jos treffiseuralaisella on väärä käsitys

Jos sinusta treffit eivät oikein suju, mutta seuralainen tuntuu ajattelevan, että kaikki menee nappiin, koeta pitää elekielesi platonisena, jotta seuralaisen odotukset eivät nouse. Pidä keskustelu lyhyenä ja vältä yhdessä poistumista. Jos hän ei tästä ymmärrä, missä mennään (etkä halua sanoa suoraan), pitäisi kättelyn treffien päätteeksi viimeistään olla selvä merkki.

Jos seuralainen ehdottaa toisia treffejä, mutta tiedät, ettei homma toimi

Kannattaa olla rehellinen. Sherman suosittelee sanomaan esimerkiksi näin: ”Vaikutat (lisää positiivinen adjektiivi) tyypiltä, mutta en usko, että sovimme yhteen.” Samoin voi sanoa myös viestillä, jos treffiseuralainen pyytää sinua ulos uudestaan paria päivää myöhemmin. Jos treffiseuralainen ei ehdota toisia treffejä, voit huoletta olla myös itse hiljaa asiasta.

Lähde: Glamour