Vauraus herättää jokaisessa erilaisia ajatuksia, mielikuvia ja tunteita.

Jos pyytäisin 100 ihmistä kirjoittamaan paperille 8 erilaista asiaa, jotka heille tulee mieleen sanasta “vauras”, uskallan luvata, että yhdestäkään paperista ei löydy sanaa, joka olisi jokaisen 100 ihmisen paperissa.

Se, mitä ajattelemme rahasta, taloudesta ja vauraudesta, määrittelee, miten käytämme rahaa, miten hankimme sitä sekä olemmeko jonain päivänä velattomia vai korviamme myöten veloissa. On lohdullista ajatelle, että pelkästään ajatusmalliamme muuttamalla, voimme muuttaa koko taloutemme. Ajatusten muuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa tai yksinkertaista.

Mahdollista se kyllä on. Mistä ajatukset syntyvät? Tunteista. Entä mistä tunteet syntyvät? Menneistä kokemuksistamme ja uskomuksistamme. Mistä kokemukset ja uskomukset syntyvät? Viikkojen, kuukausien ja vuosien aikana kuulluista, nähdyistä ja koetuista asioista. Emme voi muuttaa menneisyyttä mutta voimme valita, uskommeko rahan olevan kaiken pahan alku ja juuri vai olisiko parempaa uskoa, että kun olemme vauraita, voimme auttaa paljon enemmän myös muita.

Uskomukset määrittävät vaurastumisesi

Jotta henkilö voi vaurastua, on sisäinen prosessi laitettava liikkeelle. Se onnistuu parhaiten nykyisiä uskomuksia haastamalla ja kyseenalaistamalla. Uskomukset ovat ns. “yleisiä totuuksia”, linssejä, joiden läpi katsomme maailmaa. Kuulostavatko nämä tutuilta? ­

  • Miehet tietävät rahasta enemmän kuin naiset ­
  • Rahasta puhuminen on mautonta ­
  • Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät ­
  • Naiset eivät ole hyviä matematiikassa ­
  • Jotta voi olla menestynyt / vauras / rikas, pitää syntyä kultalusikka suussa

Nämä ovat yleisiä uskomuksia, joita on helppo uskoa, kun niitä on kuullut puhuttavan ehkä jopa vuosikymmenien ajan. Totta ne eivät kuitenkaan ole.

Raharutiini estää sinua vaurastumasta

Kaikki mitä tänään tiedät, olet oppinut. Uskomusten ja kokemusten myötä sinulle on muodostunut raharutiineja, sarja toimintoja, jotka saavat sinut kuluttamaan rahaa ilman että edes ajattelet sitä; esimerkiksi mennessäsi työpaikan kahvihuoneeseen, ostat aina kioskista tai kahvilasta pullan, keksin tai suklaapatukan kyytipojaksi. Nuo raharutiinit ovat yksi isoimmista haasteista vaurastujan polulla. Mutta kun nämä rutiinit tunnistaa ja poistaa yksi kerrallaan, vaurastuminen lähtee käyntiin hyvinkin nopeasti ja menestykkäästi.

Kun ylimääräiset “ei­-vaurautta” tukevat menot on saatu karsittua, seuraava askel onkin miettiä, mistä voisi saada lisää tuloja. Tänä päivänä fakta on se, että yksikään työpaikka ei ole turvattu eliniäksi. Kuka tahansa, mistä tahansa työpaikasta voi joutua sen tilanteen eteen, että irtisanomislappu ojennetaan käteen. Jotta taloudelliselta katastrofilta vältyttäisiin irtisanomisen kohdatessa, on hyvä ennakoida tulevaa ja aloittaa muiden kuin palkkatulovirtojen rakentaminen.

Vauraus on ihan jokaisen ihmisen mahdollista saavuttaa.

Uskallan sanoa tämän siksi, koska minä tiedän, että vaurastuakseen ei tarvita 5000 € kuukausinettopalkkaa tai miljoonaperintöjä tai lottovoittoja. Vaurastumiseen tarvitaan toimiva suunnitelma­ sekä tukea ja apua sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat jo saavuttaneet sen, mistä sinä unelmoit. Kun otat rohkeasti vastuun omasta taloudestasi, olet innokas oppimaan ja kokeilemaan uusia asioista, et pelkää epäonnistumista ja olet valmis lähtemään pois omalta mukavuusalueeltasi, avaat oven maailmaan, josta tällä hetkellä vielä unelmoit.

Uskallan sitä paitsi väittää, että nautit elämästäsi ja olet ylpeä saavutuksistasi 2 vuoden kuluttua, kun olet tehnyt kaiken sen työn itse. Jos saat kaiken sormia napsauttamalla lottovoiton tai perinnön muodossa, et arvosta vaurautta eikä sillä ole sinulle mitään merkitystä. Se on helppo kuluttaa ja tuhlata ilman sen suurempia suunnitelmia.

Jokaisella naisella on mahdollisuus vaurastua ja jokaisella naisella on oikeus olla vauras. Myös sinulla.


[vieraskyna][column size=one_quarter position=first ][/column][column size=three_quarter position=last ]

KIRJOITTAJA

TIIA KONTTINEN
Tmi Tiia Konttinen, Vaurausvalmentaja

Tiia on ammatiltaan vaurausvalmentaja. Tiia on työskennellyt rahan, talouden ja vaurauden kanssa lähes 10 vuotta auttaen tavallisia perheitä saavuttamaan pysyvän taloudellisen vaurauden. Hän on myös julkaissut E-kirjan ja valmentaa bloggaajia, jotka haluavat ansaita blogillaan rahaa.

Sivut NainenFacebookBlack NainenTwitterBlack NainenLinkedInBlack [/column][/vieraskyna]